Societatea de Radiologie şi Imagistică Medicală din România, în colaborare cu Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova, va găzdui Congresul Naţional de Radiologie şi Imagistică Medicală din România, având ca partener strategic pentru această ediţie compania Siemens Helathineers, specializată în tehnologie medicală. Congresul are loc în perioada 21-24 septembrie 2023 la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova, dar şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova.
Evenimentul reprezintă o oportunitate pentru specialiştii în radiologie şi imagistică medicală din România şi din întreaga Europă de a se reuni pentru a discuta cele mai recente dezvoltări şi inovaţii în domeniul lor de activitate. Deschiderea oficială a Congresului va avea loc pe 22 septembrie 2023, ora 18:30, la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.
„Doresc să subliniez angajamentul nostru comun de a furniza cea mai bună îngrijire medicală posibilă şi de a contribui la progresul asistenţei medicale prin intermediul acestei colaborări. Parteneriatul cu Siemens Healthineers ne oferă ocazia de a lucra împreună la dezvoltarea şi implementarea unor proiecte ştiinţifice şi educaţionale inovatoare în domeniul imagisticii medicale. Prin astfel de iniţiative contribuim împreună la îmbunătăţirea cunoştinţelor şi abilităţilor care pot face diferenţa în vieţile pacienţilor noştri”, a declarat prof. univ. dr. Ioana Gheonea, de la UMF Craiova.
Ediţia de anul acesta a Congresului Naţional de Radiologie şi Imagistică Medicală aduce în prim-plan cele mai recente cercetări, tehnologii şi practici clinice în domeniul radiologiei şi imagisticii medicale, cu oportunităţi unice de învăţare şi interacţiune între specialişti din întreaga lume.
„Suntem mândri să susţinem Congresul Naţional de Radiologie şi Imagistică Medicală din 2023, în calitate de parteneri strategici. Acest eveniment reprezintă un mediu propice pentru a consolida colaborarea noastră cu comunitatea medicală şi pentru a aduce împreună cele mai recente inovaţii tehnologice pentru un impact pozitiv asupra asistenţei medicale. La Siemens Healthineers, ne angajăm să dezvoltăm soluţii avansate pentru diagnosticare şi tratament şi suntem nerăbdători să contribuim la dezvoltarea acestui domeniu vital”, a afirmat Claudia Oanea, Managing Director Siemens Healthineers România.
În cadrul Congresului, in sesiunea State-of-the-art Experts, Martin Deutschmann, Head of Diagnostic Imaging Siemens Healthineers, va susţine o prezentare specială intitulată ”Breakthroughs in Computed Tomography” („Descoperiri în tomografia computerizată”), oferind o perspectivă deosebită asupra celor mai recente inovaţii în domeniul tomografiei computerizate.
„Naeotom Alpha reprezintă un exemplu clar al angajamentului continuu al Siemens Healthineers de a dezvolta tehnologii avansate, care să contribuie la îmbunătăţirea calităţii asistenţei medicale şi la promovarea sănătăţii pacienţilor. Tehnologia photon counting deschide noi orizonturi în diagnosticul medical, permiţând detectarea unor detalii minuscule în ţesuturi şi organe, fără a compromite siguranţa pacientului. Această inovaţie în domeniul imagisticii medicale contribuie la creşterea preciziei şi a eficacităţii procesului de diagnostic şi tratament”, a adăugat Florin Preoteasa, Regional Business Development Manager la Siemens Healthineers.
Specialişti în domeniul radiologiei şi imagisticii din toate centrele universitare din România şi din întreaga Europă se vor reuni la Craiova. Au confirmat prezenţa: din partea Societăţii Europene de Radiologie (ESR) prof. dr. Adrian Brady (Chair of the ESR Board of Directors, Irlanda), prof dr. Valerie Vilgrain (ESOR – European School of Radiology Chairperson, Franţa), prof. dr. Christian Loewe (National Societies Committee Chairperson, Austria), prof. dr. Emanuele Neri (Quality, Safety and Standards Committee Chairperson, Italia), prof. dr. Laura Oleaga (EDiR - Diploma europeană de radiologie, Spania), Peter Baierl (Executive Director ESR). Din partea societăţilor de radiologie europene vor fi prezenţi prof. Dr. Marc Hermier (Societatea Franceză de Radiologie), prof. Dr. Andrzej Cieszanowsk (Preşedinte Societatea Poloneză de Radiologie, Polonia), Dr. Ferdinand Bauer (Germania), prof. dr. Yacov Sosna (Preşedinte Societatea de Radiologie din Israel), prof. dr. Marga Semion (Preşdinte Societatea de Radiologie din Republica Moldova).
În zona expoziţională, participanţii sunt invitaţi să exploreze cele mai recente inovaţii tehnologice din domeniul radiologiei şi imagisticii medicale, să participe la prezentări interactive şi demonstraţii practice ale produselor şi soluţiilor Siemens Healthineers şi să descopere modul în care tehnologiile pot contribui la îmbunătăţirea practicii medicale în instituţiile de profil.
Informaţii suplimentare despre Congresul Naţional de Radiologie şi Imagistică Medicală 2023 sunt disponibile pe site-ul oficial al evenimentului: https://srim2023.medical-congresses.ro/.
Siemens Healthineers este o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale, cu sediul în Erlangen, Germania. Compania are aproximativ 69.500 de angajaţi în întreaga lume şi a înregistrat venituri de 21,7 miliarde euro anul trecut.
Societatea de Radiologie şi Imagistică Medicală din România (SRIMR) este o organizaţie profesională dedicată promovării excelenţei în domeniul radiologiei şi imagisticii medicale din România. SRIMR oferă o platformă pentru educaţie, cercetare şi colaborare între specialiştii din acest domeniu.