Hipnoza reprezintă un instrument eficient pentru ameliorarea suferinţelor, spun specialiştii

Hipnoza reprezintă un instrument eficient pentru ameliorarea suferinţelor, spun specialiştii

Hipnoza este un instrument "extrem de eficient" în ameliorarea suferinţelor, afirmă specialiştii din cadrul Asociaţiei Române de Hipnoză, într-un comunicat de presă.

"Mai degrabă decât să te convingă că durerea nu există, tehnicile de gestionare a durerii presupun să gestionezi orice teamă şi anxietate pe care le-ai putea avea în legătură cu durerea ta. De asemenea, ajută la reducerea stresului şi relaxarea sistemului nervos pentru a-l ajuta să devină mai puţin reactiv la durere ", afirmă preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, Eugen Popa, citat în comunicat.

“Hipnoza pentru controlul durerii îţi reorientează mintea departe de durere şi te ajută să te focusezi pe ceva mai plăcut. Hipnoza s-a dovedit a fi un instrument extrem de eficient în ameliorarea suferinţelor de mai multe feluri. Poate fi folosită pentru a ajuta la reducerea sau eliminarea durerii fizice şi, de asemenea, pentru provocarea unei schimbări la cei cu o varietate de condiţii emoţionale şi psihologice”, a completat preşedintele asociaţiei.

Specialiştii oferă mai multe sfaturi pentru pacienţii cu dureri cronice: învăţarea tehnicilor de respiraţie profundă pentru relaxare şi uşurarea durerii, reducerea stresului, mişcare - pentru ca endorfinele eliberate de creier în timpul exerciţiilor fizice să ajute la reducerea durerii cronice, fără fumat, deoarece afectează circulaţia sângelui şi poate creşte senzaţia durerii, alegerea unei diete sănătoase, distragerea atenţiei de la durere.

"Dacă ai dureri în mod regulat, este important să iei în considerare gestionarea durerii cronice. Formele de terapie care abordează legătura dintre minte şi corp sunt adesea recomandate persoanelor care se confruntă cu dureri pe termen lung. Stresul şi anxietatea sunt reacţii adverse frecvente ale durerii şi chiar pot face senzaţia durerii să se intensifice", a explicat hipnoterapeutul Eugen Popa.

“Durerea cronică este susţinută de procese de gândire care se generează la nivel subconştient şi, de cele mai multe ori, poate fi soluţionată doar accesând acest nivel emoţional al fiinţei. Principalele tipuri de gândire maladaptivă sunt: catastrofierea, exagerarea şi auto-sugestia. Toate acestea au potenţialul de a stimula deznădejdea şi de a intensifica experienţa durerii. Aceste stiluri de gândire pot fi modificate sau reduse prin conştientizarea naturii şi a impactului acestora şi prin prescrierea de noi strategii”, a mai spus specialistul.

viewscnt