Noi reguli pentru alimentele ambalate care se califică drept „sănătoase”, propuse de FDA

Noi reguli pentru alimentele ambalate care se califică drept „sănătoase”, propuse de FDA

Administraţia SUA pentru Alimente şi Medicamente (FDA) propune noi reguli pentru etichetarea alimentelor ambalate drept „sănătoase”. 

Administraţia americană de reglementare pentru Alimente şi Medicamente a propus miercuri noi reguli pentru etichetarea alimentelor ambalate drept „sănătoase”, pentru a ajuta populaţia să facă alegeri nutriţionale informate, care pot contribui la scăderea riscului de boli cronice.

Conform noii propuneri, produsele ambalate vor avea voie să poarte eticheta „sănătos” doar dacă conţin o anumită cantitate de alimente din cel puţin una dintre grupele recomandate de ghidurile alimentare actuale, şi specificând nivelul de grăsimi saturate, sodiu şi zaharuri adaugate.

Peste 80% din populaţia SUA nu mănâncă suficiente legume, fructe şi lactate, dar consumă în regimul lor alimentar cantităţi nesănătoase de zaharuri adăugate, grăsimi saturate şi sodiu, precizează FDA.

„Este posibil ca foarte mulţi oameni să nu ştie ce reprezintă hrana sănătoasă. Acţiunea FDA va ajuta la educarea mai multor americani”, a declarat secretarul pentru Sănătate al SUA, Xavier Becerra, într-un comunicat.

Agenţia a spus că urmăreşte, de asemenea, să creeze un logo pe care producătorii să-l afişeze pe produsele care îndeplinesc criteriile sănătoase ale FDA, pentru a ajuta consumatorii să identifice şi să selecteze cu uşurinţă produsele potrivite.

Modificările propuse la etichetarea alimentelor vin în ziua primului summit de la Casa Albă, ţinut după mai bine de 50 de ani, privind foamea, nutriţia şi sănătatea.

viewscnt