Peste 65 de milioane de oameni din lumea întreagă suferă de epilepsie, o boală a creierului de care se tem mulţi oameni. ,,Toţi părinţii sunt terifiaţi de cuvântul epilepsie. Trebuie demitizat acest cuvânt pentru că uneori chiar conotaţii supranaturale”, a precizat prof. univ. dr. Dana Craiu, Preşedintele Societăţii Române Împotriva Epilepsiei, care a confirmat participarea la prima ediţie a dezbaterii ,,Epilepsy 360”, organizată de redacţia 360medical.ro, un eveniment online din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici, terapii.
Astăzi, de la ora 18 începe ,,Epilepsy 360”, dezbatere ce fi transmisă live pe site-ul 360medical.ro, pe Youtube şi pe pagina de Facebook. Despre epilepsie, o boală în care creierul se descarcă electric şi apar manifestări clinice bruşte sub formă de crize epileptice, despre incidenţa şi prevalenţa acestei boli în România versus Europa, despre factorii declanşatori ai epilepsiei va vorbi prof. dr. Dana Craiu.
,,Lumea cunoaşte epilepsia sub formă crizelor tonico-clonice generalizate, acelea în care omul îşi pierde conştienţa şi se zbate dar există zeci de feluri diferite de crize de epilepsie care de multe ori nu sunt recunoscute sau poate chiar nici nu sunt observate de părinţi”, a atras atenţia medicul neurolog pediatru.
Epilepsia este una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice, care afectează 1% din populaţia globală.
,,Din punctul de vedere al medicului, epilepsia poate că este o boală mai uşoară decât alte boli decât astmul bronşic cu care nu poţi să faci sport, nu poţi să faci activităţi, ajungi prin spitale frecvent, mai uşoară decât diabetul care că poate să ducă la insuficienţă renală, la deces. Cu epilepsie se poate trăi, se poate duce o viaţă normală aşa cum duc marea majoritate a oamenilor cu epilepsie”, a spus preşedintele Societăţii Române Împotriva Epilepsiei.
Săptămâna trecută a fost lansată în România o campanie educaţională de conştientizare a epilepsiei, „Nu te ascunde!”, susţinută de campionul mondial la nataţie David Popovici. Despre această iniţiativă care îndeamnă persoanele cu epilepsie să meargă la medic şi să urmeze tratamentul prescris de specialişti veţi afla mai multe detalii în cadrul evenimentului.
Dacă aveţi întrebări pentru prof. dr. Dana Craiu sau pentru ceilalţi speakeri prezenţi la dezbatere, puteţi să le puneţi sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de Facebook 360medical.ro în timpul evenimentului.
Dezbaterea Epilepsy360 aduce în atenţie una dintre cele mai frecvente tulburări neurologice