Emil Bejgu este un om de afaceri român care a emigrat în 2001 în Statele Unite. După ce a fost implicat în mai multe activităţi, el a intrat într-un domeniu mai puţin dezvoltat în acel moment – transportul medical non-urgenţă. Acum, Emil Bejgu deţine cea mai importantă companie din domeniu din zona Las Vegas.
Omul de afaceri a povestit, într-un interviu acordat Newsweek România, cum a reuşit în domeniul transportului medical din SUA şi ce planuri de investiţii are în ţara noastră.
Iniţial, Bejgu a lucrat în Statele Unite în domeniul ospitalităţii.
“Ulterior, am descoperit un domeniu de nişă, oarecum ignorat, care implementa experienţele mele anterioare: transportation şi customer service. Astfel, a apărut GMTCare - o companie de transport medical non-emergency. Din nou am construit totul de la zero, deşi ajunsesem să câştig destul de bine, mi-a plăcut să mă implic total în construcţia acestei companii şi să dezvolt domeniul transportului medical”, a afirmat Emil Bejgu.
Afacerea presupune transportarea pacienţilor de la şi la spitale, centre de dializă, centre de reabilitare sau alte facilităţi de îngrijire, fiind un domeniu specific, în care pacienţii au nevoi speciale.
Compania a început cu trei angajaţi - omul de afaceri, un şofer şi o dispeceră -, “iar după câţiva ani GMTCare era cea mai mare şi cea mai apreciată companie din Las Vegas”.
“Uitându-mă înapoi, cred că pot spune că am făcut personal peste 30.000 de transporturi cu pacienţi”, a spus Emil Bejgu.
INVESTIŢII ÎN ROMÂNIA
Omul de a afaceri a explicat că, după ce a construit compania la nivel operaţional, aceasta a crescut organic până la un nivel la care modelul de business a devenit greu scalabil, “iar eficienţa şi profitabilitatea sunt invers proporţionale cu mărimea companiei”.
Soluţia identificată pentru a rezolva această problemă constă în dezvoltarea unei platforme software pentru managementul transporturilor medicale, care urmează să fie realizată în România.
“Acesta este proiectul nostru, deja lucrăm la el şi suntem nerăbdători să îl punem în practică. Soluţiile existente pe piaţă în acest moment nu rezolvă problemele pe care le-am identificat, prin urmare ne-am hotărât să implementam în această platformă software experienţa operaţională acumulată”, a precizat Emil Bejgu.
Omul de afaceri colaborează cu doi ingineri din România, cu o vastă experienţă în domeniul software.
“Sunt convins că avem o fundaţie solidă pe care vom construi un “game-changer” pentru domeniul transportului medical”, a spus omul de afaceri.
Proiectul din România presupune atragerea de ingineri valoroşi, care să fie atraşi de complexitatea proiectului şi de aplicarea ultimelor tehnologii la nivel mondial.
“Acest grup va forma nucleul echipei de dezvoltare Tevvo, fiind responsabil pentru definirea şi evoluţia continuă a arhitecturii sistemului şi a infrastructurii. O altă responsabilitate importantă va fi cercetarea şi inserţia de tehnologii inovative care să ofere un avantaj competitiv de business”, a precizat Bejgu.
Planul de investiţii presupune ca, imediat după validarea soluţiei dezvoltate în România la nivelul companiei din SUA, aceasta să fie implementată la nivel internaţional.
Piaţa transportului medical non-urgenţă din SUA are o valoare de circa 8,6 miliarde dolari doar in SUA.