UPDATE A murit unul dintre pacienţii internaţi cu malarie la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

UPDATE A murit unul dintre pacienţii internaţi cu malarie la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti

UPDATE: Camelia Tişe, fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, a murit de malarie, conform certificatului medical constatator al decesului.

Potrivit documentului, Camelia Tişe a suferit de „infecţie parazitară cu Plasmodium, malarie - formă severă", după ce s-a întors dintr-o vacanţă în Zanzibar.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Cluj, Mihai Moisescu, a declarat marţi, pentru Agerpres, că nu există pericol ca boala să fie transmisă şi altor persoane.

Camelia Tişe a fost găsită decedată, luni, în imobilul său, după ce se întorsese de câteva zile din Tanzania şi Zanzibar.

Presa locală din Cluj a avansat ca posibilă cauză a decesului o potenţială infecţie cu virusul care produce malaria.

Reprezentanţii Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş” din Bucureşti afirmă că un bărbat internat la Terapie Intensivă cu malarie a murit. Totodată, în ultimele 24 de ore la unitatea medicală au mai ajuns doi pacienţi cu această boală, şi ei fiind infectaţi în urma unei călătorii în Zanzibar, informează news.ro.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale din Bucureşti, bărbatul de 54 de ani cu malarie care era internat în stare gravă în secţia de terapie intensivă la această unitate medicală a murit zilele trecute.

Aceştia precizează că, în ultimele 24 de ore, la acest spital au mai ajuns doi pacienţi cu malarie care au călătorit în Zanzibar.

Totodată, presa locală din Cluj avansează ca posibilă cauză a decesului fostei soţii a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, Camelia Tişe, o posibilă infecţie cu virusul care produce malaria.

Aceasta a fost găsită decedată luni, în imobilul său, după ce se întorsese de câteva zile din Tanzania şi Zanzibar.

Patru cazuri de malarie severă au fost înregistrate, în decurs de o lună, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş”, în cazul unor pacienţi care călătoriseră recent în Zanzibar.

Ministerul Sănătăţii a transmis, săptămâna trecută, un apel către turiştii români care se deplasează în zone tropicale, să discute cu medicii înainte de călătorie despre profilaxia împotriva malariei.

Potrivit MS, în ultimele trei luni, în România au fost diagnosticate 11 cazuri de malarie.

Este vorba despre persoane care au călătorit în zone endemice din Africa (câte 4 cazuri în lunile noiembrie şi decembrie şi 3 cazuri în ianuarie).

Ministerul preciza că malaria este o boală infecţioasă care se transmite prin înţepătura de ţânţar (specia Anopheles), iar profilaxia constă în administrarea unor medicamente antimalarice şi protecţie împotriva înţepăturilor de ţânţari”.

viewscnt