Parteneriat între Clinicile Dentare Dr. Leahu şi Spitalul Monza pentru abordarea completă a cancerului oral

Parteneriat între Clinicile Dentare Dr. Leahu şi Spitalul Monza pentru abordarea completă a cancerului oral

Clinicile Dentare Dr. Leahu a anunţat miercuri că demarează o colaborare cu Spitalul de Oncologie Monza, din cadrul Enayati Medical City, pentru abordarea integrată a pacienţilor care prezintă patologie tumorală orală, de la diagnosticare la tratare şi tratamentele post-operatorii.

Parteneriatul prevede că reţeaua de clinici Dr. Leahu din 12 oraşe are capacitatea de a diagnostica prezenţa cancerului orofaringian, prezenţa fracturilor, patologia glandelor salivare, patologia articulaţiei temporo-mandibulare, prezenţa anomaliilor dento-maxilare severe, prin consultul de rutină sau prin screening dedicat cu aparate de ultimă generaţie.

După diagnostic, în cadrul Enayati Medical City, pacienţii primesc tratamentul adecvat pentru afecţiune, printr-un serviciu integrat ce include consult clinic de specialitate, intervenţie chirurgicală, schemă de tratament şi servicii de chimioterapie şi radioterapie.

"Aceasta este prima iniţiativă privată prin care echipe mixte de medici cu specialităţi diferite din cadrul reţelei Dr. Leahu şi Spitalului de Oncologie Monza din cadrul Enayati Medical City colaborează pentru a le oferi pacienţilor cu această afecţiune o soluţie completă şi rapidă de acţiune", arată compania, într-un comunicat.

Cancerul oral se află în topul afecţiunilor oncologice care fac victime la nivel global. Acesta poate fi identificat pe suprafaţa, pe marginile sau pe partea dorsală a limbii, pe interiorul obrajilor, pe bolta palatină, pe buza superioară, precum şi pe gingii sau la nivelul oaselor maxilarelor.

Potrivit specialiştilor, simptomele nu sunt vizibile în fazele incipiente, iar extinderea acestuia este asociată rar cu durerile acute. Printre semnele care pot prevesti cancerul oral se găsesc: inflamaţii care nu se vindecă, respiraţie neplăcută, căderea nejustificată a dinţilor, umflături sau inflamaţii ale buzelor, senzaţii de durere la înghiţire, sângerări sau amorţeli ale gurii, scădere bruscă în greutate etc.

"Cel mai adesea, semnele care indică nereguli la nivelul cavităţii bucale sau, mai grav, prezenţa cancerului oral, sunt depistate de către medicul stomatolog, el având experienţa şi vizibilitatea în zona maxilo-facială şi, de asemenea, fiind cel care urmăreşte evoluţia stării de sănătate orală în timp, stând alături de un pacient de la primul dinte până la sfârşitul vieţii”, a afirmat dr. Ionuţ Leahu, director general şi fondator al Clinicilor Dentare Dr. Leahu, citat în comunicat.

Incidenţa acestei afecţiuni este cu preponderenţă la persoanele peste 45 de ani, iar cauzele sunt în egală măsură stilul de viaţă dezechilibrat şi moştenirea genetică.

Detectarea timpurie creşte rata de supravieţuire cu 80%, iar metodele de depistare sunt: examinarea cu ajutorul aparatelor de ultimă generaţie, de tipul Velscope, prin care medicul stomatolog scanează în detaliu zonele care ar putea integra celule pre-canceroase sau canceroase şi care nu sunt vizibile cu ochiul liber, analizând orice posibilă tumoare, anomalie, infecţie, rană.

viewscnt