Autorităţile din SUA şi-au propus să reducă drastic dializa realizată în centre specializate şi să crească numărul transplanturilor renale până în 2025

Autorităţile din SUA şi-au propus să reducă drastic dializa realizată în centre specializate şi să crească numărul transplanturilor renale până în 2025

Autorităţile din Statele Unite intenţionează să schimbe modul de decontare a tratamentelor bolilor de rinichi pentru a favoriza îngrijirea la domiciliu cu costuri mai scăzute şi transplanturile în detrimentul standardului actual de îngrijire, ce presupune realizarea dializei în clinici.

Propunerile au fost anunţat de oficiali din domeniul sănătăţii din SUA, într-o conferinţă de presă, conform Reuters.

Guvernul american cheltuie 114 miliarde de dolari în fiecare an pentru tratarea bolii cronice de rinichi şi bolii renale în stadiu final.

Anunţul schimbărilor propuse, ce necesită noi politici implementate de sistemele guvernamentale de asigurări de sănătate Medicare şi Medicaid, coincide cu semnarea unui ordin executiv de către preşedintele american Donald Trump pentru îmbunătăţirea tratamentului pentru rinichi.

Aproape 15% din populaţia adultă americană suferea de insuficienţă renală în 2018, conform Renal Data System.

Secretarul Departamentului de Sănătate din SUA, Alex Azar, a declarat că guvernul urmăreşte să reducă numărul de pacienţi americani ce ajung la boala renală în stadiu final cu 25% până în 2030, şi să majoreze cu 80% numărul de pacienţi ce primesc dializă acasă sau beneficiază de transplant până în 2025.

Piaţa americană de îngrijire pentru bolile de rinichi este dominată de doi jucători: DaVita Inc şi Fresenius Medical Care AG, ce operează mai mult de 5.000 de clinici de dializă şi controlează în jur de 70% din piaţă.

viewscnt