Spitalul "Bagdasar-Arseni", introdus în programul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

Spitalul "Bagdasar-Arseni", introdus în programul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut

Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti urmează să fie introdus în programul naţional pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.

Măsura este prevăzută într-un proiect de ordin elaborat de Ministerul Sănătăţii.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, Spitalul "Bagdasar-Arseni" a transmis în luna aprilie 2022 o adresă Ministerului Sănătăţii, prin care a solicitat includerea în programul AP-IMA (acţiuni prioritare – infarct miocardic acut).

Cererea a fost analizată de colectivul de lucru al AP-IMA, care a constatat că sunt îndeplinite condiţiile privind includerea spitalului din Iaşi în program.

Serviciul medicină de urgenţă din cadrul Direcţiei generale de asistenţă medicală, medicină de urgenţă si programe de sănătate publică cuprinde în sfera de activitate atribuţii legate de acţiunile prioritare (AP) privind pacientul critic.

Printre acestea se numără şi AP- IMA (acţiuni prioritare – infarct miocardic acut), reglementată prin ordinul ministrului sănătăţii nr 6/2020 privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul pacienţilor cu infarct miocardic acut.

La nivel naţional, AP-IMA este coordonată, din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, de către un colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea cardiologie, denumit CL-IMA.

În prezent, 21 de spitale din ţară sunt incluse în programul de acţiuni prioritare – infarct miocardic acut, din care 5 din Bucureşti, 2 din Târgu Mureş, 2 din Cluj, 2 din Iaşi şi câte o unitate medicală din Timişoara, Oradea, Braşov, Baia Mare, Brăila, Constanţa, Ploieşti, Suceava, Piteşti şi Craiova.

viewscnt