Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Marie Curie" din Capitală va avea un heliport pe acoperiş, au anunţat marţi reprezentanţii unităţii medicale.
Construcţia va începe în toamna acestui an şi va deservi pacienţii care au nevoie de intervenţie medicale de urgenţă în Spitalul "Marie Curie". Investiţia este estimată la 425.000 euro.
Personalul unităţii medicale efectuează o gamă largă de intervenţii, mulţi dintre copiii pacienţi ai spitalului fiind transportaţi din diferite zone ale ţării.
În multe cazuri, micii pacienţi au nevoie de o intervenţie de urgenţă, iar timpul necesar pentru a-i transporta cu ambulanţa de la locul aterizării elicopterului până la spital este prea lung.
"Heliportul este extrem de important. Va deservi întregul spital. Am început să discutăm despre heliport de mai mulţi ani. (...) Probabil că va începe la toamnă construcţia. Contractul este pentru doi ani", a spus şeful Secţiei de Terapie Intensivă Nou-Născuţi, Cătălin Cîrstoveanu, citat de Agerpres.
Pentru construirea heliportului este nevoie de consolidarea unui corp de clădire.
"Este nevoie 100% de consolidare pentru heliport. Se va face în acelaşi timp consolidarea. Lucrează experţi, ei vor da soluţia cea mai eficientă. Oricum spitalul trebuie consolidat. Spitalul are risc seismic grad trei. Heliportul va fi construit pe Corpul C al spitalului", a precizat managerul Spitalului "Marie Curie", Daniel Buzatu.
Spitalul este o donaţie a statului polonez pentru copiii din România, fiind construit de firma Budimex în anul 1984.
Instituţia oferă asistenţă medicală de specialitate pentru copii, asigurând servicii de urgenţă, curative şi profilactice.