Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a primit acreditarea pentru organizarea de cursuri de patologie spinală adresate studenţilor şi medicilor din Europa din partea AOSpine

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a primit acreditarea pentru organizarea de cursuri de patologie spinală adresate studenţilor şi medicilor din Europa din partea AOSpine

Conducerea Spitalului de Neurochirurgie ”Prof. dr. Nicolae Oblu” din Iaşi a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că a primit acreditarea pentru organizarea de cursuri adresate studenţilor cât şi medicilor din Europa interesaţi de patologia spinală.



Managerul spitalului, dr. Lucian Eva, a declarat că unitatea medicală a primit din partea uneia dintre cele mai prestigioase organizaţii la nivel global, AOSpine, certificarea pentru organizarea, începând din luna mai, de cursuri pentru patologia spinală.

Această recunoaştere se va materializa în faptul că în clinică vor putea fi şcolarizaţi sub forma unor programe educaţionale tineri din toată Europa şi din întreaga lume care vor să înveţe chirurgia spinală.

AOSpine este o organizaţie internaţională cu peste 200.000 de membri.

Conform reprezentanţilor Spitalului de Neurochirurgie, aceasta este singura din ţară care poate organiza astfel de cursuri. Cursuri de medicină spinală se mai organizează în ţări precum Ungaria, Cehia, Franţa şi Germania.

”Faptul că putem vorbi astăzi de o asemenea recunoaştere a unei organizaţii mondiale în domeniul sănătăţii, cum este AOSpine, ne onorează în primul rând, şi considerăm că tot ce s-a întâmplat în spital în ultimii ani a fost un efort pozitiv. Schimbarea de mentalitate constituie cea mai mare provocare pe care o poţi avea ca manager, şi nu este un lucru simplu, pentru că rigiditatea oamenilor vine din educaţia pe care au avut-o. E greu ca de la o anumită vârstă să te readaptezi şi la o anumită vârstă să accepţi lucrurile şi mentalităţile inovative de administrare, de a face medicină inovativă, de relaţionare interumană", a declarat dr. Lucian Eva, citat de Agerpres.

Personalul Spitalului de Neurochirurgie din Iaşi s-a pregătit în ultimii de 5 ani pentru acestă recunoaştere mai afirmă reprezentanţii unităţii medicale.

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi are cea mai performantă aparatură din ţară şi cea mai modernă sală de operaţii în domeniul neurochirurgiei şi chirurgiei spinale din Sud Estul Europei, mai ales după ce unitatea medicală a achiziţionat la începutul anului robotul Mazor X, singurul din lume ca versiune.

Cu ajutorul acestui robot, neurochirurgii din Iaşi pot opera patologiile traumatice, tumorale sau degenerative şi copiii cu deformări ale coloanei, precum scoliozele. Intervenţia este minim invazivă, durează puţin peste un minut şi previne erorile umane cu o acurateţe de 100%.

Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi dispune şi de unele din cele mai avansate sisteme de imagistică intraoperatorie la nivel mondial: O-Arm2, cu ajutorul căruia pot fi operaţi pacienţii cu traumatisme, infecţii ale vertebrelor şi discurilor sau tumori ale coloanei. De asemenea, spitalul dispune de un sistem de monitorizare neurofuncţională intraoperatorie NIM-Eclipse, precum şi o masă de operaţie radio-transparentă din fibră de carbon.

Aparatura de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi a fost achiziţionată cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Iaşi.

viewscnt