Spitalul “Sf. Pantelimon” din Bucureşti, introdus în programul de tratament endovascular al pacienţilor cu leziuni vasculare

Spitalul “Sf. Pantelimon” din Bucureşti, introdus în programul de tratament endovascular al pacienţilor cu leziuni vasculare

Programul de acţiuni prioritare pentru tratamentul endovascular al pacienţilor critici cu leziuni vasculare periferice acute (AP-EVA) finanţează costurile specifice pentru tratamentul pacienţilor care nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate. Spitalul Clinic de Urgenţi “Sf. Pantelimon” din Bucureşti este al 12-lea spital care a fost inclus în AP-EVA, printr-un ordin al ministrului Sănătăţii publicat joi în Monitorul Oficial.

Decizia a fost luată după primirea acordului din partea colectivului de lucru care coordonează AP-EVA.

Până acum erau incluse în programul AP-EVA 11 spitale: Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” Bucureşti, Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central “Dr. Carol Davila” Bucureşti, Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. dr. G. I. M. Georgescu” Iaşi, Institutul Inimii de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “N. Stăncioiu” Cluj-Napoca, Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Spiridon” Iaşi şi Spitalul Clinic de Urgenţi “Sf. Ioan” din Bucureşti.

Astfel, Spitalul “Sf. Pantelimon” din Capitală devine al 12-lea spital din ţară care participă la acest program.

Programul AP-EVA este reglementat prin ordinul ministrului sănătăţii nr 867/2015 (privind aprobarea modului de administrare, finanţare şi implementare a acţiunilor prioritare pentru tratamentul endovascular al pacienţilor critici cu leziuni vasculare periferice acute).

Din punct de vedere ştiinţific şi metodologic, AP-EVA este coordonată la nivel naţional de către un colectiv de lucru format din specialişti în specialitatea chirurgie vasculară, denumit CL-EVA, constituit ultima dată pentru perioada 2020-2023.

Potrivit legislaţiei, AP-EVA se adresează pacienţilor critici cu leziuni vasculare periferice acute, finanţând costurile specifice pentru tratamentul endovascular al acestor pacienţi care nu pot fi acoperite din fondurile obţinute pe baza contractelor cu casele de asigurări de sănătate.

AP-EVA sunt destinate numai bolnavilor care nu au beneficiat de materiale sanitare specifice, dispozitive şi altele asemenea în cadrul programelor naţionale de sănătate curative finanţate de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate (FNUASS).

viewscnt