VIDEO Compania lui Elon Musk a implantat un cip cerebral la un al doilea pacient

VIDEO Compania lui Elon Musk a implantat un cip cerebral la un al doilea pacient

Miliardarul american, Elon Musk, a anunţat că start-up-ul său, compania Neuralink, a  implantat cu succes unui al doilea pacient, aflat în studiu, dispozitivul său conceput pentru a oferi persoanelor paralizate capacitatea de a utiliza dispozitive digitale prin puterea gândului,

Compania, fondată de Musk, este în curs de testare a dispozitivului său destinat să ajute persoanele cu leziuni ale măduvei spinării.

Dispozitivul i-a permis primului pacient să joace jocuri video, să navigheze pe internet, să posteze pe reţelele de socializare şi să mişte un cursor pe laptop.

În comentariile făcute în timpul unui podcast, lansat vineri seara târziu, care a durat mai mult de opt ore, Musk a oferit puţine detalii despre cel de-al doilea participant, în afară de faptul că persoana a avut o leziune a măduvei spinării similară cu cea a primului pacient, care a fost paralizat într-un accident de scufundări.

Musk a declarat că 400 dintre electrozii implantului de pe creierul celui de-al doilea pacient funcţionează.

Neuralink afirmă pe site-ul său că implantul său utilizează 1 024 de electrozi.

„Nu vreau să cobesc, dar se pare că a mers extrem de bine cu al doilea implant", i-a spus Musk gazdei podcastului, Lex Fridman.

„Există o mulţime de semnal, o mulţime de electrozi. Funcţionează foarte bine".

Musk nu a dezvăluit când a fost efectuată operaţia celui de-al doilea pacient. El a declarat că se aşteaptă ca Neuralink să furnizeze implanturile pentru încă opt pacienţi în acest an, ca parte a studiilor sale clinice.

Primul pacient, Noland Arbaugh, a fost, de asemenea, intervievat în podcast, împreună cu trei directori ai companiei, care au oferit detalii despre modul în care funcţionează implantul şi operaţia condusă de un robot.

Înainte să primească implantul în ianuarie, primul pacient putea folosi un computer astingând ecranul unei tablete cu ajutorul unui băţ pe care îl ţinea în gură. El a declarat că, datorită implantului, acum poate doar să se gândească la ceea ce doreşte să se întâmple pe ecranul computerului, iar dispozitivul faceposibil acest lucru. Acesta a spus că dispozitivul i-a oferit un minim de independenţă şi i-a redus dependenţa de îngrijitori.

Iniţial, el s-a confruntat cu probleme după operaţie, când firele minuscule ale implantului său s-au mişcat din poziţia iniţială, ceea ce a dus la o reducere bruscă a electrozilor care puteau măsura semnalele cerebrale. Potrivit Reuters, Neuralink era conştientă de această problemă în urma testelor pe animale.

Start-up-ul lui Musk a declarat că a restabilit capacitatea implantului de a monitoriza semnalele cerebrale ale primului pacient prin efectuarea de schimbări care au inclus modificarea algoritmului implantului pentru a fi mai sensibil.

Primul pacient şi-a îmbunătăţit recordul mondial anterior privind viteza cu care poate controla un cursor doar cu ajutorul gândurilor „cu doar aproximativ 10, 15% din electrozi funcţionând", a declarat Musk în podcast.

El a mai spus că a discutat cu candidatul republican Donald Trump, pe care îl susţine în cursa prezidenţială din Statele Unite, despre formarea unei comisii menite să îmbunătăţească „eficienţa guvernului" prin reducerea reglementărilor în domeniul afacerilor.

În opinia lui Musk reglementările americane împiedică inovarea.

viewscnt