O terapie de radioembolizare împotriva cancerului de ficat, utilizată în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni

O terapie de radioembolizare împotriva cancerului de ficat, utilizată în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni

Un tratament de radioembolizare, cu dispozitive medicale, împotriva cancerului de ficat a fost utilizat în premieră naţională la Institutul Clinic Fundeni. Dispozitivele utilizate sunt microsfere radioactive dezvoltate de compania australiană Sirtex, autorizate pentru tratamentul cancerului de ficat neoperabil. 

Anunţul a fost făcut de directorul general al Sirtex, Matt Schmidt, pe pagina sa de Linkedin.

"Pentru prima dată, SIR-Spheres a fost utilizat pentru a trata un pacient cu cancer de ficat din România. Această realizare, rezultat al colaborării între Institutul Clinic Fundeni şi Institutul Oncologic Bucureşti, reprezintă un pas important înainte în eforturile noastre de a face cele mai avansate terapii accesibile la nivel mondial", a scris Matt Schmidt.

Tratamentul cu microsfere radioactive dezvoltat de compania australiană funcţionează în două faze: implant şi tratament.

Tratamentul este cunoscut sub denumirea de radioembolizare sau terapie su radiaţie selectivă internă (SIRT). Microsferele sunt introduse în organism şi pătrund adânc în interiorul tumorii, unde acţionează pentru a le distruge, lăsând neafectate ţesuturile sănătoase.

viewscnt