Spitalul Medicover Pipera a intrat în Programul Naţional de Ortopedie prin care pacienţii pot obţine endoproteze decontate prin Casa Naţională de Asigurări de Sănătate.
Începand cu 1 august, pacienţii cu afecţiuni articulare pot beneficia de implant endoproteze de genunchi, şold şi umăr decontate CAS.
Programul acoperă atât endoproteza articulară primară, cât şi revizia protezei.
Intervenţiile chirurgicale de protezare a şoldului, genunchiului sau umărului sunt realizate de către o echipă de medici cu experienţă în protezarea articulară a adultului, folosind aparatură medicală modernă, ce oferă un grad înalt de precizie şi o recuperare mai rapidă a pacientului.
Persoanele asigurate la CNAS pot beneficia de proteze decontate integral.
Tratamentul prin endoprotezare al pacienţilor cu patologie articulară este o procedură chirurgicală complexă, care presupune înlocuirea articulaţiei deteriorate cu o proteză articificială implantată (edoproteză).
Artroplastia, termenul medical care desemnează intervenţia de înlocuire a articulaţiei afectate, constituie o opţiune terapeutică rezervată pacienţilor în cazul cărora tratamentul conservator (prin terapie farmacologică - medicamente, diferite proceduri medicale şi fizioterapie) nu este eficient.
Artroplastiile - protezarea genunchiului, protezarea şoldului sau a umărului şi revizia protezei de genunchi/ şold/ umăr – au scopul de a restabili funcţia articulaţiei deteriorate, eliminând durerea cronică şi îmbunătăţind mobilitatea.
De la caz la caz, artroplastia poate întârzia progresul unei alte boli şi poate reda pacientului o viaţă normală, în special celor care întâmpinau dificultăţi în desfăşurarea unor activităţi zilnice precum mersul sau urcatul scărilor.
Indicaţia de artroplastie aparţine medicului de Ortopedie-Traumatologie, iar principalii beneficiari ai unei astfel de intervenţii sunt:
- Pacienţii în vârstă cu boli degenerative invalidante, care afectează substanţial mobilitatea acestora sau care se confruntă cu fracturi de col femural, la nivelul extremităţii superioare a humerusului sau cotului.
- Pacienţii tineri diagnosticaţi cu poliartrită reumatoidă sau spondilită anchilopoietică cu pierderea articulaţiilor periferice.
- Pacienţii care prezintă sechele postraumatice sau în urma artritelor (specifice ori nespecifice).
Secţia de Chirurgie Ortopedică din cadrul Spitalului Medicover Pipera acoperă servicii integrate de diagnostic şi tratament. Tehnologiile performante şi experienţa medicilor permit abordarea unor intervenţii cu grad ridicat de complexitate, asigurând pacienţilor noştri rezultate terapeutice superioare.