Synevo Days: Peste 600 de specialişti din domeniul sănătăţii prezenţi la un eveniment care îşi propune să conecteze lumea medicală la cele mai noi informaţii de specialitate

Synevo Days: Peste 600 de specialişti din domeniul sănătăţii prezenţi la un eveniment care îşi propune să conecteze lumea medicală la cele mai noi informaţii de specialitate

Synevo România, liderul pieţei locale de servicii de diagnostic de laborator, a organizat la începutul lunii noiembrie a XXIV-a ediţie a simpozionului medical „Synevo Days”. Ediţia din acest an a reunit peste 600 de specialişti din domeniul sănătăţii, interesaţi de evoluţia metodelor de prevenţie, diagnostic şi tratament.

Evenimentul, cu tema Ever Evolving, a creat un cadru prielnic pentru a explora cele mai recente descoperiri şi tendinţe în medicină, indiferent de domeniul de specializare abordat, şi a fost o oportunitate de a împărtăşi cunoştinţe şi experienţe valoroase, de a discuta despre provocări şi de a identifica împreună soluţii. 44 de vorbitori, experţi de vârf în Ginecologie, Pediatrie, Alergologie, Oncologie, Genetică, Gastroenterologie şi Endocrinologie, au susţinut prezentări şi ateliere.

Simpozionul medical s-a desfăşurat sub egida Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi a fost creditat cu 12 puncte de educaţie medicală continuă de către Colegiul Medicilor din România. Participanţii au apreciat atât structura evenimentului, cât şi calitatea lucrărilor din cele două zile ale simpozionului, 96% dintre aceştia evaluându-l cu note de 9 şi 10.

De 24 de ani reunim comunitatea medicală din România pentru a aborda impactul soluţiilor de diagnostic în succesul tratamentului patologiilor cu incidenţă ridicată. Toate acestea au scopul de a susţine şi dezvolta competenţele profesioniştilor din lumea medicală din România.  Prezenţa semnificativă din ambele zile evidenţiază interesul profesioniştilor din domeniul sănătăţii faţă de lucrările acestui simpozion. Vom continua să investim în implementarea de tehnologii de ultimă generaţie şi pregătirea continuă a personalului şi specialiştilor din domeniul medical.”, a declarat  Dr. Antoanela Curici, Directorul Medical Synevo România.

Prima zi Synevo Days a inclus în agenda ştiinţifică prezentări din domenii precum Obstetrică-Ginecologie sau Boli Metabolice. Discuţiile au adresat monitorizarea sarcinilor, reducerea  cazurilor de infertilitate şi afecţiunile oncologice feminine. Sesiunea despre Boli Metabolice a acoperit noutăţi din Endocrinologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Printre vorbitori s-au numărat lideri de opinie din lumea medicală: Prof. Dr. Radu Vlădăreanu, Prof. Dr. Alexandru Blidaru, Prof. Vlad Tica, Prof. Dr. Cătălina Poiană şi Prof. Dr. Mircea Diculescu.

A doua zi a evenimentului a adus în atenţia participanţilor principalele categorii de afecţiuni la copii: afecţiunile inflamatorii intestinale, administrarea de antipiretice după vaccinare sau tusea copiilor.

Evenimentul a inclus secţiuni practice şi cursuri dedicate tinerilor specialişti şi rezidenţi. Aceştia au participat în premieră la un curs de nefrologie pediatrică, precum şi la un workshop de Obstetrică-Ginecologie, cu studii de caz, cu exemplificare prin ecografii realizate de Dr. Marius Calomfirescu. Printre vorbitori s-au numărat Prof. Dr. Anca Coliţă, Conf. Dr. Camelia Berghea, Prof. Dr. Dominic Iliescu şi Conf. Dr. Anca Panaitescu sunt doar câţiva dintre specialiştii în medicină care au urcat pe scena Synevo Days.

Am dorit să punctez nevoia de abordare multisectorială a obezităţii. Obezitatea nu ţine doar de modificarea aspectului fizic, ci este un fenomen asociat cu peste 239 de afecţiuni, cu implicaţii asupra fiecărui sistem din organism”, a declarat Prof. Dr. Gabriela Radulian, Preşedintele Societăţii Române de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice.

Subliniez în faţa colegilor importanţa florei intestinale şi a unei imagini corecte asupra acesteia. Modificările florei pot avea efecte devastatoare asupra organelor ducând la obezitate, diabet, dislipidemie, risc cardiovascular, steatoză hepatică, ciroză hepatică,  hepatocarcinom, etc”, a declarat Prof. Dr. Mircea Diculescu, medic primar gastroenterologie, moderatorul sesiunii interdisciplinare dedicate Bolilor Metabolice.

Azi putem diagnostica în 90% din cazuri infecţia de tract urinar malformativă prin ecografie fetală. Diagnosticarea corectă a infecţiilor din punct de vedere imagistic, al investigaţiilor de laborator şi evolutiv, este esenţială, evoluţia lor putând duce la degradarea rinichiului”, a declarat Prof. Dr. Mihaela Bălgrădean, medic primar pediatru şi medic primar nefrologie pediatrică, în cadrul cursului de Nefrologie Pediatrică.

Peste 70% din deciziile medicale se bazează pe teste de diagnostic, iar rata de succes a intervenţiilor medicale creşte considerabil când boala este identificată corect şi din timp.

Despre Synevo România

Synevo este principalul furnizor de soluţii de diagnostic de laborator din România, oferind peste 2.000 de tipuri de analize uzuale şi avansate, de la teste de prevenţie şi diagnostic primar, până la teste de monitorizare a diverselor terapii. Synevo România administrează o reţea naţională de 22 de laboratoare clinice, inclusiv un laborator de analize veterinare şi 168 de centre de recoltare, amplasate în zone uşor de accesat din 76 de localităţi. Mai mult de 1500 de angajaţi se implică în furnizarea serviciilor de laborator pentru 1,8 milioane de clienţi unici, efectuând peste 18,6 milioane de teste în fiecare an.

viewscnt