Copiii cu dizabilitate auditivă cu implanturi cohleare montate înainte de vârsta de un an au şanse mai mari să vorbească normal, arată un studiu realizat în SUA

Copiii cu dizabilitate auditivă cu implanturi cohleare montate înainte de vârsta de un an au şanse mai mari să vorbească normal, arată un studiu realizat în SUA

Copiii cu dizabilitate auditivă care au primit implanturi cohleare cu un aparat auditiv electronic înainte de vârsta de 12 luni învaţă să înţeleagă mai repede limba vorbită şi sunt mai predispuşi să dezvolte limba vorbită ca formă exclusivă de comunicare, arată un studiu realizat de cercetătorii de la Ann & Robert H. Lurie Children's Hospital din Chicago.

În studiul lor, publicat în ”Otology and Neurotology”, acest lucru a fost valabil chiar şi pentru copiii cu afecţiuni suplimentare asociate cu întârzierea lingvistică, cum ar fi naşterea prematură. Cercetătorii au arătat, de asemenea, că intervenţiile chirurgicale de implantare şi anestezia au fost sigure la copii mici, inclusiv sugari, scrie sciencedaily.com.

În urma acestor concluzii experţii solicită ca implantarea timpurie a copiilor surzi să devină o prioritate a politicii publice.

În prezent, fiecare stat are o cerinţă de screening a auzului nou-născut, care a dus la diagnosticarea mai devreme a pierderii auzului şi a fixării aparatelor auditive. Cu toate acestea, nici o politică publică nu promovează identificarea precoce a copiilor surzi, al căror auz ar fi mult îmbunătăţit prin implantarea cohleară în comparaţie cu aparatele auditive.

În cadrul studiului, cercetătorii au analizat 219 de copii care au suferit implantare cohleara înainte de trei ani, incluzând un grup de 39 de copii care au fost implantaţi la o vârstă de sub 12 luni. Vârsta medie la ultima monitorizare a fost de 7,5 ani. Ei au descoperit că copiii implantaţi sub vârsta  de un an au dezvoltat capacitatea de înţelegere a cuvintelor cu un an mai devreme decât ceilalţi şi au avut mai multe şanse de a folosi doar limba vorbită pentru a comunica. Copiii implantaţi după vârsta de 2 ani aveau o şansă mult mai mică de a folosi exclusiv limba vorbită.

Implanturile cohleare sunt remarcabile prin faptul că permit copiilor să audă consoanele înalte, cum ar fi” s ”. Acestea sunt sunetele pe care aparatele auditive nu le pot reda copiilor surzi, susţin autorii cercetării.

Cercetătorii pregătesc acum realizarea unui studiu clinic multicentric asupra siguranţei şi eficacităţii implantării sugarilor şi copiilor care primesc un implant cohlear.

Studiul, care va începe în 2019, are potenţialul de a extinde aprobarea Administraţiei Alimentelor şi Medicamentelor din SUA (FDA) pentru implantarea cohleară la copiii cu vârsta sub 7 luni.

În prezent, toate sistemele de implant cohlear au aprobare pentru utilizare la copii cu vârsta de peste 12 luni şi sunt bazate pe studiile clinice FDA efectuate acum câteva decenii. Cu toate acestea, multe programe de implantare utilizează aceste dispozitive în afara etichetei, pe baza unor studii mai recente care indică rezultate superioare.

viewscnt