Cum va fi organizat examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în ATI

Cum va fi organizat examenul pentru obţinerea titlului de medic specialist în ATI

Ministerul Sănătăţii a finalizat metodologia pentru organizarea examenului pentru obţinerea titlului de medic specialist în specialitatea anestezie - terapie intensivă (ATI). Examenul constă dintr-o probă scrisă, două probe clinice şi o probă practică. Proba scrisă a examenului are loc sâmbătă, 14 septembrie 2024, în Bucureşti, simultan cu examenul EDA organizat la nivel european.

Detaliile examenului au fost aprobate printr-un ordin al ministrului Sănătăţii (nr. 4.533/2024), publicat joi în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătăţii organizează anual o sesiune de examen pentru obţinerea titlului de specialist în specialitatea ATI, proba scrisă a examenului fiind susţinută simultan cu examenul organizat anual de Comitetul de examene al Societăţii Europene de Anestezie (ESA), în vederea obţinerii Diplomei Europene în Anestezie partea I (EDA), testele probei scrise la cele două examene fiind identice.

Subiectele pentru proba scrisă sunt stabilite la nivel european şi comunicate de Societatea Română de Anestezie şi Terapie Intensivă, pe baza protocolului încheiat cu Ministerul Sănătăţii, şi se organizează în centrul universitar Bucureşti.

Probele clinice şi practice ale examenului se vor desfăşura în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Potrivit metodologiei, fiecare probă este eliminatorie. Astfel, dacă nu se obţine punctajul minim naţional de promovare echivalent notei 7 la proba scrisă, respectiv nota 7 la probele clinice şi proba practică, candidatul este declarat respins.

La examen participă medicii rezidenţi care până la data de 14 septembrie 2024 încheie stagiul de pregătire (inclusiv audierea cursurilor-conferinţă), conform curriculumului de pregătire în rezidenţiat, aprobat pentru această specialitate.

viewscnt