Peste 840 de milioane de oameni suferă la nivel mondial de Boala Cronică Renală (BCR). Hipertensiunea arterială (HTA) afectează aproximativ 1, 3 miliarde de oameni de pe glob. Ce relaţie există între cele două boli şi ce trebuie să facă persoanele care suferă de HTA pentru a preveni BCR, aflaţi de la Şef de lucrări dr. Ana-Maria Vintilă, medic primar cardiolog şi Preşedintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societăţii Române de Cardiologie, care va participa la dezbaterea online Nephro360, ce va avea loc joi, 10 martie, ora 18.
Evenimentul Nephro 360, care face parte din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici şi terapii, va fi transmis pe siteul 360medical.ro, pe facebook şi pe youtube şi va avea invitaţi din sfera nefrologiei, diabetologiei, cardiologiei, medicinei interne şi de familie.
,,Asocierea hipertensiune arterială - boală cronică de rinichi nu este una întâmplătoare, hipertensiunea cauzând afectarea renală. Prin incidenţa şi impactul devastator al urmărilor sale severe, hipertensiunea arterială este o adevărată epidemie neinfecţioasă şi, în aceste condiţii, vorbim de relevanţa măsurării corecte şi regulate, la domiciliu, a tensiunii arteriale. Este o intervenţie cu atât mai relevantă în cazul bolii cronice renale (BCR) cu cât aici avem de-a face cu o treime din cazuri cu hipertensiune mascată - valori normale la cabinet, mari la domiciliu; desigur, dacă avem norocul să fie măsurată”, a declarat pentru 360medical.ro Şef de lucrări dr. Ana-Maria Vintilă, medic primar cardiolog şi Preşedintele Grupului de Lucru Hipertensiune Arterială al Societăţii Române de Cardiologie.
Hipertensiunea arterială este a doua cauză a BCR, după diabet. BCR este principala cauză de hipertensiune secundară.
,,Menţinerea sub control a valorilor tensionale pentru evitarea urmărilor severe este primordială şi se bazează pe un duet clar şi simplu: monitorizare prin măsurare şi control prin respectarea zi de zi a tratamentului”, a spus cardiologul Ana-Maria Vintilă.
Dacă aveţi întrebări pentru invitaţii noştri, puteţi să le trimiteţi întrebări sub formă de comentarii sau mesaje pe pagina de facebook 360medical.ro, iar răspunsurile invitaţilor noştri le veţi putea regăsi urmărind dezbaterea de joi, 10 martie până la final.
De asemenea, detalii despre temele dezbătute şi speakerii evenimentului puteţi găsi pe siteul evenimentului.