Epidemia de coronavirus din Italia, extindere alarmantă: peste 220 de cazuri de infectare şi 6 decese confirmate, autorităţile încă nu au descoperit "pacientul zero"

Epidemia de coronavirus din Italia, extindere alarmantă: peste 220 de cazuri de infectare şi 6 decese confirmate, autorităţile încă nu au descoperit "pacientul zero"

Situaţia legată de epidemia de coronavirus din Italia s-a agravat sensibil luni, numărul cazurilor confirmate crescând de la oră la oră.

Până luni după-amiază au fost confirmate 229 de cazuri de infectare cu Covid-19 şi 6 decese, potrivit cotidianului La Repubblica. Cea mai gravă situaţie se înregistrează în regiunea Lombardia, unde au fost confirmate peste 170 de cazuri de infectare.

Toate persoanele decedate erau în vârstă, iar cel puţin două dintre ele sufereau de alte afecţiuni grave. Ultima persoană care a decedat luni, într-un spital din Brescia, este o femeie bolnavă de cancer.

Autorităţile italiene se lovesc de dificultăţi în identificarea traseului epidemiei deoarece nu au descoperit încă "pacientul zero", de la care a pornit focarul epidemic din nordul Italiei.

Situaţia s-a agravat în ultima zi, deoarece coronavirusul a ajuns în marile metropole ale peninsulei, fiind confirmate câteva cazuri în Milano, Torino şi Roma.

În ultima zi, Italia a devenit a treia ţară din lume după numărul de cazuri de infectare, după China şi Coreea de Sud.

Pentru a limita extinderea epidemiei, guvernul italian a anunţat încă de duminică că 11 localităţi din nordul Italiei, cele mai afectate de epidemie, intră în izolare, ieşirea şi intrarea fiind interzise. Peste 50.000 de locuitori trăiesc în oraşele plasate în carantină.

De asemenea, toate activităţile publice au fost interzise, iar magazinele, birourile, şcolile şi muzeele din zonele de focar au fost închise. De asemenea, evenimentele publice sau sportive din această perioadă au fost anulate, inclusiv Carnavalul de la Veneţia.

Epidemia a perturbat şi traficul feroviar şi rutier, mai multe trenuri şi curse de autocar fiind suspendate, relatează publicaţiile italiene.

Mai mult, unele state vecine Italiei, precum Austria şi Franţa, au înregistrat cazuri suspecte de infectare în trenurile sau autobuzele care vin din Italia, fiind nevoite să facă controale medicale şi chiar să interneze în spitale persoanele care prezintă simptome de infectare.

În Mauritius, italienilor plecaţi în vacanţă care provin din zonele de focar li s-a interzis să coboare din avion, fiind nevoiţi să se întoarcă în Italia cu aceeaşi aeronavă.

Situaţia din Italia provoacă îngrijorări şi în alte state din Europa, inclusiv în România, deoarece circa 1 milion de români locuiesc în peninsulă.

viewscnt