Prof. univ. dr. Liana Gheorghe va participa la Access and Therapies 360

Prof. univ. dr. Liana Gheorghe va participa la Access and Therapies 360

Hepatita Delta este considerată cea mai severă formă de hepatită virală, fiind asociată cu progresia rapidă la ciroză şi cancer hepatic, cu nevoia de transplant hepatic şi o rată crescută a mortalităţii. Despre importanţa identificării, diagnosticării şi tratării pacienţilor cu hepatită Delta în România, despre accesul românilor cu această boală la tratamente, dar şi despre noile perspective în privinţa terapiei  se va discuta în cadrul dezbaterii online Access and Therapies 360, organizată de 360medical.ro pe 7 aprilie 2022, ora 18.

Prof. univ. dr. Liana Gheorghe, cadru didactic la UMF Carol Davila Bucureşti şi medic la Centrul de Boli Digestive şi Transplant Hepatic de la Institutul Clinic Fundeni din Bucureşti a confirmat participarea la eveniment.

Aproximativ 65 milioane de persoane din lumea întreagă sunt infectate cu virusul Delta.

,,Este o superinfecţie care apare la subiecţii deja infectaţi cu virus hepatitic B (VHB) (AgHBs-pozitivi). Infecţia este întâlnită la 4.5% din persoanele AgHBs-pozitive în populaţia generală şi la aproximativ 16% din pacienţii AgHBs-pozitivi internaţi în clinicile de hepatologie-gastroenterologie sau boli infecţioase. În România, studiul multicentric pe care l-am coordonat şi publicat în 2015 a raportat o prevalenţă în populaţia spitalizată AgHBs-pozitivă (pacienţi cu boli cronice hepatice) de 23.1%, dintre care 16.4% au fost pacienţi cu infecţie activă (viremici). Recent, în 2021, datele noastre arată că hepatita Delta este responsabilă de 25.7% din cirozele hepatice şi 19.8% dintre cancerele hepatice diagnosticate în centrele mari de gastroenterologie-hepatologie”, a precizat pentru 360medical.ro prof. univ. dr. Liana Gheorghe.

Ghidurile internaţionale recomandă ca toţi subiecţii cu infecţie VHB (AgHBs-pozitivi) să fie testaţi cel puţin o dată în viaţă pentru virusul hepatitic Delta (VHD), iar subiecţii cu rezultat pozitiv să fie adresaţi centrelor de specialitate pentru evaluarea infecţiei şi stadiului bolii hepatice.

Mai multe informatii despre hepatita cu virus D veţi afla în cadrul manifestării Access and Therapies 360, eveniment din seria conferinţelor 360 APT ( Acces, politici şi terapii).

Dacă aveţi întrebări pentru speakerii evenimentului, le puteţi pune în timpul dezbaterii, care va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook şi pe youtube. Mai multe detalii despre teme şi invitaţi găsiţi accesând pagina evenimentului.

viewscnt