Johnson & Johnson a acceptat să plătească 1 miliard de dolari pentru închiderea unor procese în care compania este acuzată că a vândut implanturi defectuoase

Johnson & Johnson a acceptat să plătească 1 miliard de dolari pentru închiderea unor procese în care compania este acuzată că a vândut implanturi defectuoase

Grupul american Johnson & Johnson a fost de acord să plătească aproximativ 1 miliard de dolari pentru a rezolva multitudinea de procese ce acuză compania că ar fi vândut implanturi de şold defectuoase din metal ce au trebuit să fie într-un final înlăturate, relatează agenţia Bloomberg, citând surse avizate.

Acordul rezolvă peste 95% din cele 6.000 de cazuri în care chirurgii au extras implanturile “Pinnacle” ale companiei din cauza că au generat dureri pacienţilor în timpul mersului sau chiar le-au împiedicat deplasarea, conform raportului.

Totalul de 1 miliard de dolari include un cadru anterior mai mare de 400 de milioane de dolari şi încă există în jur de 4.500 de cereri în aşteptare de la pacienţii cu şolduri artificiale ce nu au fost făcute complet din metal sau nu au fost scoase chirurgical.

În februarie, Reuters a raportat că unitatea Ortopedică DePuy a J&J, ce a făcut produsele, se afla în discuţii pentru a rezolva majoritatea proceselor individuale ce au pretins că implanturile de şold din metal, “Pinnacle” ale companiei erau defectuoase şi au cauzat daune severe. S-a spus că implanturile ar fi cauzat o aglomerare a ionilor metalici în sânge, cauzând durere severă, reacţii alergice, eroziune osoasă şi moartea ţesuturilor.

În 2013, DePuy a renunţat la vânzarea dispozitivelor din metal “Pinnacle” după ce Administraţia Americană a Alimentelor şi Medicamentelor şi-a consolidat reglementările legate de şoldurile artificiale.
Sistemul Pinnacle continuă să fie vândut cu alte combinaţii de material.

viewscnt