Reţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat marţi că a deschis prima policlinică privată de pediatrie din Craiova, în urma unei investiţii de circa 500.000 de euro.
Noua unitate, numită Policlinica Universităţii, are o suprafaţă de 410 mp şi dispune de 12 cabinete, din care şapte de pediatrie, două cabinete medicale de obstetrică-ginecologie, două de recoltare, precum şi de o sală de tratament. Policlinica are 23 de medici, ce acoperă 14 specialităţi medicale.
"Continuăm astfel seria de investiţii locale, începută în 2014, odată cu lansarea primei policlinici Regina Maria din Craiova şi susţinută în 2016 de preluarea Centrului Medical Helios", a declarat directorul general al reţelei Regina Maria, Fady Chreih.
La începutul lunii septembrie, reţeaua Regina Maria a cumpărat de la furnizorul de servicii medicale de diagnostic Affidea patru centre medicale Hiperdia din Cluj, Arad şi Orăştie, pe care fostul proprietar a fost obligat să le cedeze în urma unei decizii a Consiliului Concurenţei.
Recent, Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea reţelei de laboratoare IDS de către reţeaua de sănătate Regina Maria, prin intermediul Elit Medical. Reţeaua IDS Laboratories are acoperire naţională şi peste 4 milioane de pacienţi.
De asemenea, reţeaua Regina Maria a preluat recent şi centrul de diagnostic medical Phoenix Imagistic Center.
În ultimii ani, reţeaua Regina Maria a realizat mai multe preluări, în condiţiile în care competiţia pe piaţa serviciilor medicale private este în creştere. Principalii rivali ai reţelei Regina Maria sunt MedLife, Medicover, Sanador şi Gral.
Reţeaua Regina Maria operează patru spitale, din care trei în Bucureşti şi unul în Braşov, precum şi 40 de policlinici (în Bucureşti, Bacău, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Craiova, Iaşi, Piteşti şi Timişoara), 20 laboratoare medicale, 18 centre de imagistică şi o bancă de celule stem.
Piaţa românească a serviciilor medicale private înregistrează o creştere accelerată de câţiva ani, în condiţiile în care reţele precum Regina Maria, MedLife, Medicover sau Sanador beneficiază de tendinţa pacienţilor cu venituri medii sau mari de a evita spitalele de stat din România.