Un nou tratament pentru paralizie dezvoltat în Germania a obţinut rezultate pozitive în testele realizate pe animale de laborator. Astfel, un şoarece paralizat din cauza unor răni la nivelul măduvei spinării a putut să meargă din nou, în urma administrării tratamentului.
Rănile la nivelul măduvei spinării sunt provocate la oameni de activităţi sportive intense sau de accidente rutiere şi provoacă paralizie, de multe ori, deoarece unele reţele de celule nervoase, care transmit informaţia între muşchi şi creier, nu se pot reface.
Cercetătorii de la Universitatea Ruhr din Bochum, Germania, au reuşit să stimuleze regenerarea celulelor nervoase printr-o proteină creată special în acest scop.
“Cu o intervenţie relativ limitată, am stimulat regenerarea unui număr mare de nervi şi acesta este motivul pentru care şoarecele a putut să meargă din nou”, a explicat Dietmar Fischer, şeful echipei de cercetători, pentru Reuters.
Cercetătorii au repetat tratamentul la mai mulţi şoareci, iar toţi au putut să meargă din nou după 2 sau 3 săptămâni după administrare.
Tratamentul presupune injectarea unor purtători de informaţie genetică în creier pentru a produce proteina numită hiper-interleukină-6, potrivit rezultatelor prezentate de universitatea din Germania.
În prezent, cercetătorii analizează modalităţi de îmbunătăţire a tratamentului, pe care intenţionează să îl testeze pe mamifere mai mari.