Compania Medical System Enterprise a lansat la Cluj aplicaţia electronică Hospital Plus, care permite pacienţilor să îşi facă programări la medici şi să interacţioneze cu diferite entităţi medicale.
Hospital Plus este un sistem software dedicat pacienţilor şi entităţilor medicale, creat cu scopul de a uşura această interacţiune între medici şi pacienţi, precum şi între entităţi medicale care deţin medici şi pacienţi.
“Prin intermediul soft-ului, pacienţii pot să-şi facă programări medicale la doctori, căutaţi în funcţie de locaţie, în funcţie de specializare şi pot să-şi facă programările medicale în funcţie de orarul acestor medici, de orele disponibile", a declarat administratorul Medical System Enterprise, Tudor Dan Pop, citat de Agerpres.
“În cadrul aplicaţiei mai există un modul specializat pe interacţiunea în timp real, un chat, prin care pacienţii pot interacţiona foarte uşor cu entităţile medicale, pot să le scrie, să le pună întrebări, să le trimită fişiere tip text, audio, foto, video. Toate aceste fişiere se pot vizualiza în cadrul aplicaţiei”, a completat el.
Potrivit companiei, aplicaţia va fi disponibilă pentru cei interesaţi în cel mult două luni şi reprezintă o premieră pe piaţa serviciilor medicale pentru pacienţi din România.
Aplicaţia Hospital Plus a fost lansată în cadrul evenimentului "Forumul serviciilor şi tehnologiilor medicale", organizat la Cluj.
Lansarea aplicaţiei vine în contextul în care în Europa şi în multe alte zone ale lumii serviciile medicale online se extind rapid.
Recent, compania suedeză Kry, considerată cel mai bine finanţat start-up din Europa în domeniul serviciilor medicale online, a anunţat că intră pe piaţa din Franţa cu aplicaţia sa pe smartphone ce pune în legătură pacienţii cu medicii pentru consultaţii, reţete sau sfaturi.
Compania Kry a anunţat că intenţionează să intre pe piaţa din Franţa şi pe alte pieţe din Europa cu un nou brand – Livi – , în timp ce marca Kry va fi păstrată pentru ţările nordice.
Kry a precizat că urmează să intre şi pe piaţa din Marea Britanie şi pe alte pieţe în care autorităţile de reglementare acceptă serviciile din categoria numită telemedicină.
În septembrie, în Franţa a intrat în vigoare o nouă lege care permite realizarea de diagnostice şi prescrierea tratamentelor online, ceea ce a permis intrarea serviciului Kry/Livi pe piaţă.