Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj pot fi consultaţi la distanţă de medicii specialişti printr-o aplicaţie de teleasistenţă medicală

Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj pot fi consultaţi la distanţă de medicii specialişti printr-o aplicaţie de teleasistenţă medicală

Pacienţii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Cluj pot fi consultaţi la distanţă de medicii specialişti printr-o aplicaţie de teleasistenţă medicală dezvoltată de o echipă de clujeni împreună cu o companie din Olanda.

Aplicaţia permite consultaţii în sistem video şi include o arhivă cu datele medicale ale pacienţilor înregistraţi, ceea ce uşurează stabilirea unui diagnostic.

Aplicaţia este denumită ClujMedicApp şi poate fi folosită de orice pacient, pentru orice formă de afecţiune, astfel încât să se evite un drum la spital şi să se intre în contact direct cu medicii specialişti din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj-Napoca.

Pentru a utiliza aplicaţia, pacientul trebuie să creeze un cont în care se încărcă informaţii medicale, pe mai multe categorii, în funcţie de nevoile fiecăruia. Operatorul din UPU vede istoricul, face consultaţia la distanţă şi discută cu pacientul în funcţie de aceste date, urmărindu-se astfel în timp şi evoluţia stării de sănătate, potrivit Mediafax.

Aplicaţia este disponibilă şi pentru pacienţii cu Covid-19 şi vizează în principal pacienţii externaţi care necesită o anumită perioadă de monitorizare după externare sau pacienţii care se confruntă cu o problemă de sănătate care impune asistenţa de specialitate.

Medicii rezidenţi care răspund solicitărilor prin intermediul aplicaţiei pot cere sprijinul altor colegi de specialitate şi pot apela chiar ei numărul de urgenţă 112, dacă situaţia o impune.

viewscnt