Versiunea cu auto-administrare a unui tratament pentru astm al AstraZeneca a fost aprobată în SUA

Versiunea cu auto-administrare a unui tratament pentru astm al AstraZeneca a fost aprobată în SUA

Grupul farmaceutic britanic AstraZeneca a anunţat că Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din Statele Unite a aprobat administrarea proprie de către pacienţi a tratamentului său pentru astm numit Faserna, ce constă dintr-un auto-injector preumplut de unică folosinţă.

Acesta este un mare pas înainte în portofoliul producătorului de medicamente, după ce agenţia de reglementare nu a aprobat terapia combinată de la AstraZeneca pentru tratarea plămânilor fumătorilor în încercarea de a ţine pasul cu compania rivală GlaxoSmithKline.

”Acum putem face disponibilă Fasenra într-o metodă mai convenabilă, oferind furnizorilor de servicii medicale şi pacienţilor opţiunea de a administra Fasenra acasă sau în cabinetul doctorului”, a spus Mene Pangalos, vice-preşedinte executiv al BioPharmaceuticals R&D, citat de Reuters.

Terapia Fasenra cu administrare proprie şi injecţia Fasenra sunt deja aprobate în Uniunea Europeană, iar medicamentul face parte din clasa nouă de medicamente de la AstraZeneca.

În august, medicamentul a primit de la FDA şi aprobarea rapidă pentru tratarea esofagitei esinofilice, o inflamaţie alergică a esofagului ce implică o formă a celulelor sanguine albe, esinofilele.

Fasenra, primul medicament biologic al AstraZeneca, a avut vânzări de 297 milioane de dolari în 2018 şi este aprobat ca un tratament suplimentar în cazul astmului esinofilic sever în SUA, Europa şi Japonia.

Acesta aparţine unei clase de medicamente numite antiorpi monoclonali şi se leagă de anumiţi receptori din celulele sanguine şi sporeşte răspunsul natural al corpului pentru a induce moartea celulară programată.

viewscnt