Spitalul Wiener Privatklinik (WPK), unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi certificat World’s Best Hospitals patru ani consecutivi (2021-2024), a tratat peste 1000 de pacienţi români în 2024. România rămâne principala sursă de pacienţi internaţionali a spitalului, reprezentând 26% din totalul acestora.
Principala afecţiune medicală pentru care românii s-au adresat spitalului din Viena anul trecut a fost cancerul. Astfel, din totalul pacienţilor români, aproximativ 60% au accesat servicii oncologice oferite de WPK Central European Academy Cancer Center, cel mai complex centru oncologic privat din Europa Centrală şi de Est, consolidând tendinţa observată în anii precedenţi.
Cele mai frecvente diagnostice au fost cancerul de sân, cancerul de piele, cancerul pulmonar şi cancerul gastrointestinal. Pacienţii români au beneficiat de tratamente inovatoare precum imunoterapia, terapiile ţintite personalizate şi intervenţiile chirurgicale minim invazive, toate adaptate fiecărui caz în parte, precum şi de o echipă interdisciplinară de experţi (Tumor Board).
Pe locul al doilea, după tratamentele oncologice, se situează intervenţiile chirurgicale complexe de ortopedie-traumatologie, medicină internă, precum şi alte specialităţi chirurgicale. În plus, pacienţii cu vârste cuprinse între 35 şi 45 de ani au optat pentru prevenţie prin intermediul pachetelor personalizate de check-up, care includ analize şi investigaţii complete.
„Pacienţii români apreciază atât calitatea îngrijirilor medicale oferite, cât şi timpul scurt de aşteptare, precum şi suportul complet asigurat de echipa noastră de manageri de caz români, de la prima programare şi până la finalizarea tratamentului”, a declarat Thomas Peter Ebm, Managing Director, Wiener Privatklinik.
Investiţiile continue în dotări şi colaborarea cu peste 300 de experţi de talie internaţională, unii dintre aceştia incluşi în Top 2% al celor mai citaţi oameni de ştiinţă din lume, conform Universităţii Stanford, poziţionează Wiener Privatklinik printre primele destinaţii medicale pentru pacienţii din Europa de Est.
Pentru a răspunde cererii crescute de servicii medicale, Wiener Privatklinik a demarat investiţii în valoare de 50 de milioane de euro pentru extinderea infrastructurii printr-o nouă clădire adiacentă, care va dubla dimensiunea actuală a spitalului. Noua clădire, aflată în proces de consolidare, renovare şi dotare cu tehnologie de ultimă generaţie, va deveni operaţională în perioada următoare.
Wiener Privatklinik deţine două birouri de reprezentanţă în Bucureşti şi Timişoara, care oferă pacienţilor suport în limba română. Astfel, pacienţii beneficiază de asistenţă personalizată atât înainte de vizita la Viena — prin întocmirea dosarului medical, programarea consultaţiilor şi investigaţiilor ori organizarea transferului la aeroport — cât şi pe durata tratamentului. În plus, aceştia au acces la specialişti clasaţi în top 2% dintre cei mai buni oameni de ştiinţă la nivel mondial, precum şi la tehnici, tehnologii şi terapii de ultimă generaţie, care sporesc semnificativ şansele de succes ale tratamentului. De asemenea, pacienţii pot beneficia de consultaţii online în cadrul clinicii virtuale WPK Online Healthcare Center, care oferă acces la experţi din peste 20 de specialităţi medicale.
Despre Wiener Privatklinik
Wiener Privatklinik, înfiinţat în 1871, cu sediul la Viena, este unul dintre cele mai mari spitale private din Austria şi listat în clasamentul World’s Best Hospitals (2021 – 2023). Spitalul acoperă peste 30 de specialităţi medicale, având 10 centre de competenţă, 145 de paturi, un departament de chirurgie cu 4 săli de operaţie şi un centru de radiologie dotat cu PET-CT şi medicină nucleară. În cadrul spitalului WPK s-a înfiinţat, în 2020, singurul centru privat de radioterapie din Austria. Peste 300 de experţi austrieci renumiţi din cele mai diverse specialităţi sunt activi în cadrul Wiener Privatklinik, folosind cele mai inovatoare metode de diagnostic şi tratamente de ultimă generaţie.