Acţionarul majoritar al grupului Medicover, familia af Jochnick, îşi exprimă angajamentul ferm faţă de populaţia din Ucraina afectată de conflictul militar şi sprijină cu 2 milioane de euro, prin intermediul Fundaţiei Medicover, eforturile de ajutorare a celor peste 3.500 de angajaţi ai Medicover şi familiile lor.
„Sunt victime de partea ucraineană, iar inimile şi gândurile noastre se îndreaptă către familiile şi prietenii celor care au pierit sau sunt răniţi. Suferinţa umană este imensă şi este greu de descris în cuvinte ororile şi durerile trăite de poporul ucrainean. Întreaga organizaţie Medicover este alături de colegii din Ucraina şi facem tot ce putem pentru a ajuta personalul şi familiile acestora”, a declarat Fredrik Rågmark, CEO Medicover.
Grupul Medicover este activ în Ucraina de peste 15 ani prin Diviziiile de Healthcare şi Diagnostic, pentru care lucrează peste 3.500 de angajaţi. O mare parte din angajaţii din Ucraina sunt acasă, adăpostindu-se alături de familii, iar alţii sunt implicaţi în activităţi de întrajutorare la nivel local. Pentru cei care sunt nevoiţi să îşi părăsească ţara, Medicover oferă ajutor pentru relocare către puncte de lucru din Polonia, Moldova, România sau Germania.
Medicover a înfiinţat un centru de ajutorare internaţională şi un call center, disponibil în mai multe limbi unde colegii din Ucraina se pot adresa pentru întrebări şi ajutor. Eforturile de ajutorare a colegilor din Ucraina care doresc să tranziteze sau să vină în România, Moldova, Polonia sunt coordonate prin intermediul Asociaţiei Medicover. De asemenea, angajaţii Medicover din Polonia, Germania, România şi Moldova se implică activ prin intermediul unei platforme online dedicate pentru preluarea colegilor din Ucraina de la graniţe sau asigurarea transportului către locuri sigure, oferind adăpost, alimente sau alte elemente necesare pentru acoperirea nevoilor de bază. În semn de solidaritate faţă de angajaţii afectaţi de război, grupul Medicover a decis schimbarea logo-ului Medicover prin includerea steagului ucrainean.
De asemenea, filialele Medicover desfăşoară acţiuni individuale pentru sprijinirea populaţiei ucrainene.
Medicover România sprijină mamele ucrainene refugiate, oferind consultaţii gratuite de pediatrie şi monitorizare de sarcină, în toată reţeaua naţională de clinici şi spitale Medicover, Spitalul Pelican, centrele medicale Phoenix, Iowemed, Dr Luca şi Mediplus. Serviciile sunt puse la dispoziţie gratuit şi constau în consultaţii şi ecografii necesare în urmărirea sarcinii. În clinicile şi spitalele Medicover din Bucureşti, Oradea, Iaşi, Constanţa, Timişoara, medicii pediatri consultă gratuit copiii din familiile ucrainene refugiate în România.
Pentru a accesa cât mai rapid şi uşor serviciile medicale de care au nevoie, Medicover pune la dispoziţie un număr unic la care femeile refugiate din Ucraina pot obţine informaţii: +4021 796.7391. La acest număr răspund un operator vorbitor de limba ucraineană şi cinci operatori cunoscători de limba engleză.
În majoritatea locaţiilor Medicover România din oraşele mari, personalul medical este vorbitor de limbă engleză, iar în unele locaţii şi de limbă ucraineană. Serviciile pot fi accesate gratuit în baza paşaportului sau a buletinului ucrainean.
Despre Medicover
Medicover AB, o companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, cu sediul central în Suedia, listată la Bursa NASDAQ Stockholm. Fondată în 1995, ca răspuns la cererea din ce în ce mai mare de servicii medicale de calitate superioară din Polonia, Medicover s-a extins ulterior pe noi pieţe, răspunzând unor nevoi similare. În prezent, cele mai mari operaţiuni Medicover sunt în Polonia, Germania, România, Ucraina şi India. Medicover oferă o gamă largă de servicii medicale prin intermediul unei reţele extinse de clinici, spitale, facilităţi unităti de îngrijire specializată, laboratoare şi centre de recoltare, prin cele două divizii – Divizia de Servicii Medicale şi Divizia de Servicii de Diagnostic.
Despre Medicover România
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de pe piaţa serviciilor de sănătate private, cu o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară, patru spitale generaliste: în capitală, la Oradea, Craiova şi Cluj Napoca, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale şi deservesc o gamă largă de specialităţi medicale şi chirurgicale