Spitalul Medicover din Bucureşti a primit recent o nouă confirmare a performanţei echipei sale medicale: Dr. Mihai Ionescu, şeful secţiei de Chirurgie, a fost desemnat Chirurg de Excelenţă în Chirurgia obezităţii de către Consiliul European de Acreditare pentru Chirurgie Bariatrică (EAC-BS). Prin această înaltă certificare, Dr. Mihai Ionescu îi este recunoscută excelenta activitate medicală, dedicarea faţă de pacienţi şi perseverenţa în obţinerea celor mai bune rezultate.
Echipa multidisciplinară pentru tratarea obezităţii condusă de Dr. Mihai Ionescu din cadrul Spitalului Medicover este formată din specialişti cu vastă experienţă, aspect care a permis o rată de succes de 100% în intervenţiile realizate şi recuperarea post-operatorie. Spitalul Medicover dispune de aparatură şi dotări tehnice, conforme celor mai înalte standarde, pentru siguranţa deplină a pacienţilor.
„România are nevoie de cei mai buni specialişti în tratarea obezităţii. Această recunoaştere oferă garanţia unor servicii medicale la cele mai înalte standarde şi subliniază nivelul de specializare şi experienţa echipei, alături de calitatea aparaturii utilizate în timpul intervenţiilor”, a declarat Dr. Mihai Ionescu, medic primar Chirurgie Generală şi Coordonator al Departamentului de Chirurgie Generală şi Bariatrică din cadrul Spitalului Medicover din Bucureşti. „Acreditarea se datorează întregii echipe coordonate şi este un pas spre ceea ce sper să devină o normalitate în practica medicală din România”, a adăugat Dr. Mihai Ionescu.
Distincţia are la bază experienţa Dr. Mihai Ionescu, de peste zece ani, în domeniul chirurgiei metabolice, interval în care a operat peste o mie de pacienţi.
Consiliul European de Acreditare pentru Chirurgie Bariatrică (European Accreditation Council for Bariatric Surgery – EAC-BS) desemnează anual medicii şi instituţiile medicale care respectă standardele de calitate a actului medical şi protocoale recunoscute de forurile naţionale şi internaţionale. Certificarea de Chirurg de Excelenţă se acordă în urma îndeplinirii concomitent a unui set norme şi protocoale foarte bine puse la punct, recunoscute de forurile naţionale şi internaţionale. Printre acestea se numără:
- Echipă multidisciplinară de tratament al obezităţii;
- Aparatura utilizată şi dotările tehnice existente corespund unor standarde de calitate ridicate;
- Pacienţii sunt introduşi într-un registru codificat de chirurgie metabolică;
- Respectarea criteriilor de indicaţie şi standard de calitate ale actului medical;
- Respectarea normelor de monitorizare postoperatorie a pacientilor;
- Respectarea normelor şi criteriilor în timp real, precum şi raportarea către comunitatea ştiinţifică internaţională de specialitate.
În Spitalul Medicover sunt efectuate zilnic intervenţii de chirurgie bariatrică, iar rezultatele obţinute de echipa condusă de Dr. Mihai Ionescu au permis pacienţilor pierderea între 75 şi 100% din excesul ponderal, în anumite cazuri cu până la 70 de kilograme.
Alături de schimbarea stilului de viaţă, pacienţilor supraponderali sau cu forme de obezitate morbidă le este recomandat tratamentul chirurgical, pentru eliminarea riscurilor grave asociate, prin reducerea rapidă şi controlată a greutăţii. Tratamentul chirurgical este considerat astăzi cel mai eficient tratament al obezităţii morbide.
Despre Dr. Mihai Ionescu
Dr. Mihai Ionescu este medic primar în Chirurgie generală, coordonând Departamentul de Chirurgie Generală şi Bariatrică din Spitalul Medicover. Dr. Mihai Ionescu are o experienţă de peste 15 ani în domeniu, cu competenţă în Chirurgia obezităţii, Chirurgia oncologică, Chirurgia planşeului pelvin şi Chirurgia laparoscopică. Este membru in Colegiul Medicilor din România, Societatea de Chirurgie, Asociaţia Română de Chirurgie Endoscopică (ARCE), Asociaţia Europeană de Chirurgie Endoscopică (EAES) ş Consiliul Medical General (GMC-UK).
Despre Medicover România
Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanţi furnizori de pe piaţa serviciilor de sănătate private, cu o reţea de 25 de clinici în Bucureşti şi în ţară, trei spitale generaliste: în capitală, la Oradea şi Craiova, 28 de cabinete on-site şi peste 250 de unităţi medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale şi deservesc o gamă largă de specialităţi medicale şi chirurgicale.
Pentru mai multe informaţii, vizitaţi: www.medicover.ro
Medicover România face parte din Medicover, companie internaţională de servicii medicale şi de diagnostic, înfiinţată în 1995. Medicover operează o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare. Pieţele principale ale Medicover sunt Polonia şi Germania. În 2020, Medicover a avut venituri de 998 milioane de euro şi peste 32.000 de angajaţi. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi www.medicover.com