Ghidul recomandă decizii terapeutice personalizate pe baza traiectoriei clinice a pacientului.
Colegiul American de Cardiologie a emis un ghid actualizat privind gestionarea pacienţilor spitalizaţi pentru insuficienţă cardiacă (IC) pentru a oferi o cale de luare a deciziilor care adaptează terapia la traiectoria clinică pentru a gestiona mai bine boala.
Ghidul intitulat Calea decizională actualizată a consensului experţilor încorporează cele mai recente dovezi pentru a oferi medicilor îndrumări pe care să le utilizeze la punctul de îngrijire împreună cu Ghidul privind insuficienţa cardiacă 2022 - Consensul experţilor Calea decizională (ECDP) ACC/AHA.
Insuficienţa cardiacă se referă la mai multe afecţiuni care pot afecta modul în care funcţionează inima, structura acesteia sau ambele.
În timp, insuficienţa cardiacă face ca inima să pompeze mai greu sângele şi oxigenul necesare pentru a satisface nevoile organismului.
Boala afectează aproape 6,7 milioane de americani, iar numărul acestora continuă să crească.
Internările pentru insuficienţă cardiacă sunt asociate cu o mortalitate ridicată - 20-30% risc de deces în decurs de un an - iar readmisiile şi evenimentele de sănătate ulterioare sunt frecvente.
Simptomele insuficienţei cardiace se ameliorează adesea rapid în timpul spitalizării, dar episoadele de agravare a IC pot marca o schimbare fundamentală în traiectoria afecţiunii.
„Clinicienii ar trebui să evalueze şi să optimizeze terapia în timpul spitalizării pentru a oferi nu numai un răspuns clinic bun în spital, ci şi pentru a aborda traiectoria pe termen lung a unui pacient după externare", a declarat dr. Steven Hollenberg, preşedinte al comitetului de redactare ECDP şi director de terapie intensivă cardiacă la Centrul vascular al inimii Emory.
ECDP actualizat pune un accent sporit pe stabilirea tuturor celor patru piloni ai terapie medicală orientate de recomandări (GDMT) pentru insuficienţa cardiacă cu fracţiune de ejecţie conservată (HFrEF) în spital, atunci când este posibil, împreună cu asigurarea unei urmăriri adecvate pentru monitorizarea toleranţei şi continuarea medicaţiei.
ECDP abordează în mod specific strategiile de gestionare a pacienţilor cu diferite traiectorii clinice pe termen scurt în spital, oferă actualizări privind agenţii alternativi şi strategiile de dozare pentru dializa renală, actualizează recomandările privind comunicarea şi monitorizarea pentru a încorpora tele-sănătatea şi pune un accent suplimentar pe traiectoria bolii pe termen lung, inclusiv recomandări privind îngrijirea şi identificarea pacienţilor care ar putea avea nevoie de îngrijiri paliative.