Dr. Michael Schenker, director medical Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova: Serviciile medicale pe care le prestăm sunt gratuite

Dr. Michael Schenker, director medical Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova: Serviciile medicale pe care le prestăm sunt gratuite

Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova, proiect de suflet al medicului oncolog Michael Schenker, a fost lansat ieri în prezenţa ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a caracterizat cel mai mare centru de acest fel din sudul României drept un exemplu de bună practică. Investiţia în noul sediu al Centrului de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova se ridică la circa 15 milioane de euro şi este realizată cu fonduri proprii, a precizat conf. univ.dr. Michael Schenker, în cadrul conferinţei de presă.

Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova se adresează pacienţilor oncologici din întreagă ţară, fiind cunoscut deja de mulţi bolnavi de cancer din toate zonele României care veneau la clinica de oncologie de la vechiul sediu pentru a se trata aici, datorită rezultatelor bune obţinute în urma tratamentelor. Deşi catalogat drept un spital privat Centrul de Oncologie „Sfântul Nectarie” Craiova oferă servicii medicale gratuite (oncologie şi radioterapie).

,,Crezul nostru este acela al unor servicii medicale de calitate, al unei medicini de calitate, de aceea serviciile medicale pe care le prestăm sunt gratuite”, a subliniat conf. dr. Michael Schenker, la lansarea noului sediu.

Experienţa celor peste 100 de pacienţi cu cancer pulmonar metastatic trataţi în Centrul de Oncologie Sf. Nectarie Craiova cu peste 5-7 ani de supravieţuire de la diagnosticare a fost prezentată de conf. univ. dr. Michael Schenker, în cadrul dezbaterii ,,Cancer Survivor 360, organizată de redacţia 360medical.ro. ,,Sunt pacienţi care dacă nu ar fi existat acele programe, acele studii clinice, astăzi probabil că nu ar mai fi fost printre noi”, a mărturisit conf. dr. Michael Schenker.

Ministrul Sănătăţii a declarat că este impresionat de ceea ce a văzut la Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie. ,,Este un exemplu de bună practică şi dincolo de această clădire, de dotările specifice unui centru de tratament oncologic, foarte important este că aveţi o resursă umană calificată care poate să ofere servicii medicale de calitate pacienţilor din ţara noastră”, a precizat prof.dr. Rafila, mărturisind că speră să poată perfecţiona strategia naţională de combatere a cancerului, care a fost lansată recent.

Potrivit lui Michael Schenker, în România nu există o statistică privind situaţia reală privind cancerului, întrucât de ani de zile nu există un registru al pacienţilor bolnavi de cancer, "pentru că nu a existat posibilitatea să se facă din diverse motive, mai mult sau mai puţin obiective". "De ani de zile nu avem un astfel de registru de cancer, încât este foarte greu să vorbim despre cazuri foarte reale. Sunt studii făcute de oameni de cercetare vizavi de incidenţă în anumite regiuni, dar nu este la nivel naţional deocamdată", a spus Michael Schenker.

În 2020, conform analizei situaţiei cancerului realizată în mai 2021 de Ministerul Sănătăţii, în România au fost diagnosticate 98.886 cazuri noi de cancer şi s-au înregistrat 54.486 decese provocate de acesta, ţara noastră având printre cele mai mari rate de mortalitate din Europa la majoritatea tipurilor de cancer.

viewscnt