Faţetele multiple ale sănătăţii orale

Faţetele multiple ale sănătăţii orale

Sănătatea orală se reflectă într-un zâmbet frumos şi încrezător, dar este vorba de mai mult decât o stare de bine. Sănătatea orală ne permite să vorbim, să zâmbim, să mirosim, să gustăm, să mestecăm, dar şi să exprimăm emoţii cu încredere, fără durere, fără disconfort, fără boală.

Cum se tratează uzura dentară?

Smalţul este stratul exterior al dinţilor, care oferă protecţie, rezistenţă, aspect şi culoarea, iar afectarea lui duce la tocirea sau eroziunea dinţilor, cu apariţia unui aspect neregulat şi inestetic. Uzura dentară este un proces fiziologic de degradare a dinţilor, care are loc odată cu înaintarea în vârstă şi trecerea anilor. Poate fi însă şi un proces patologic de pierdere a ţesutului dentar atunci când dinţii au un aspect neregulat, modificat prematur, cu muchii ascuţite sau plat şi inestetic.

Pacienţii care se confruntă cu uzura dentară şi doresc să optimizeze aspectul estetic şi sănătatea dinţilor, pot alege procedura 3Step. Tehnica 3Step este o metodă de tratament modernă, neinvazivă, care, prin proceduri exclusiv adezive, menţine integritatea dinţilor şi le redă frumuseţea. Procedura 3Step restabileşte forma şi dimensiunea dinţilor uzaţi prin adiţie de material dentar.

Profilaxia dentară pentru menţinerea sănătăţii orale

Profilaxia bolilor stomatologice se efectuează printr-un consult anual de rutină la medicul stomatolog, de preferabil alături de o şedinţă de igienizare dentară. Bolile stomatologice afectează foarte multe persoane, de cele mai multe ori producând durere, disconfort, pierderea stimei de sine şi izolare socială. În multe situaţii, boala stomatologică este în strânsă legătură cu starea generală de sănătate a persoanei în cauză.

În funcţie de nevoile şi obiceiurile fiecărui pacient în parte, o şedinţă de profilaxie implică atât intervenţii stomatologice de îndepărtare a plăcii bacteriene şi a tartrului de pe suprafaţa dinţilor, cât şi recomandări specifice de produse corespunzătoare de igienă orală sau de modalităţi de corecţie a tehnicilor de periaj şi curăţare interdentară. Pentru purtătorii de aparat ortodontic, pacienţii cu implanturi sau boală parondontală se recomandă efectuarea unei şedinţe de profilaxie o dată la 3 luni.

Şedinţa de profiaxie dentară este un proces de igienizare dentară periodică şi presupune efectuarea unui dertartraj cu ultrasunete, pentru a îndepărta tartrul (un depozit dur organo-mineral, format în urma mineralizării plăcii bacteriene), urmat de procedura de airflow pentru igienizarea zonelor interdentare greu accesibile şi îndepărtarea petelor extrinseci ale dinţilor. Ultima etapă a şedinţei de profilaxie dentară implică un periaj corespunzător cu o pastă de dinţi profesională şi are rolul de a finisa procesul de curăţare a suprafeţelor dentare şi de a oferi un aspect luminos şi sănătos al dinţilor.

Estetica dentară cu rezultate excelente

Un zâmbet frumos şi un aspect estetic de invidiat se poate obţine prin tratamente stomatologice personalizate, după o analiza completă şi amănunţită a funcţionalităţii, structurii, culorii şi formei dinţilor. Tratamentele de estetică dentară se configurează atent, cu tehnologie şi imagistică modernă, ultraperformantă pentru a integra viitorul design al danturii în armonie cu liniile structurale ale feţei.

Tratamentele de estetică dentară necesită servicii complexe precum dotări tehnologice performante, acces la o echipă multidisciplinară cu experienţă, posibilitatea de a previzualiza rezultatul final şi, poate cel mai important, posibilitatea de a aborda minim invaziv afecţiunile complexe ale întregului aparat dento-maxilar.

Îngrijirea dinţilor se învaţă de la o vârstă fragedă

Stomatologia pentru copii sau pedodonţia este un domeniu important, ţinând cont că statisticile pentru ţara noastră arată că mai mult de 4 din 5 copii în vârstă de 6 ani au deja dinţii afectaţi de carii.

Părinţii se feresc să-şi ducă micuţii la cabinetul de stomatologie deoarece copiilor le poate fi teamă de unele echipamente utilizate de medicul dentist. Scopul vizitelor la stomatologie încă de la o vârstă fragedă trebuie să fie profilaxia. Odată cu apariţia primilor dinţi ai copilului, părinţii ar trebui să se adreseze medicului pedodont, în special dacă urmează să introducă hrana solidă în alimentaţia copilului. Dinţii micuţului vor fi spălaţi după fiecare masă şi înainte de culcare cu o periuţă moale, specială.

Rezultate excelente la Clinica de Stomatologie SANADOR

Oamenii zâmbesc mai mult când dantura lor este perfectă! Tratamentul ortodontic, faţetele dentare, albirea profesională îţi asigură dinţi frumoşi, în acord deplin cu structura ta facială şi cu aspect 100% natural. La Clinica de Stomatologie SANADOR, grija faţă de pacient se traduce în metode de investigaţie şi tratament precise, fără disconfort şi timp mai puţin petrecut pe scaunul stomatologic.

Oricât de severe ar fi problemele tale din sfera orală, la SANADOR le tratăm fără durere şi în cel mai scurt timp. Tehnologia pe care o folosim este de ultimă generaţie şi ne ajută să realizăm tratamente complet nedureroase, cu timp de vindecare redus. Pentru a creşte semnificativ predictibilitatea tratamentului tău, programează-te la un consult în Clinica de Stomatologie de la SANADOR!

Ziua mondială a sănătăţii orale

La 20 martie, sărbătorim în fiecare an Ziua mondială a sănătăţii orale. Sănătatea orală include nu doar dinţii, ci şi gingiile, maxilarul şi ţesuturile adiacente, iar respectarea igienei orale este cea mai eficientă cale de combatere a problemelor de sănătate orală.

Prezentarea la control regulat şi tratarea din timp a afecţiunilor stomatologice pot face din vizita la stomatolog o obişnuinţă chiar plăcută, iar pentru a ne bucura de un zâmbet frumos şi sănătos trebuie să oferim o foarte mare atenţie periajului dinţilor şi îngrijirii orale.

viewscnt