Luana Ionaşcu, BMS: Ne dorim să le putem oferi pacienţilor cu SM o parte din ceea ce scleroza multiplă a luat de la ei

Luana Ionaşcu, BMS: Ne dorim să le putem oferi pacienţilor cu SM o parte din ceea ce scleroza multiplă a luat de la ei

Accesul românilor la terapii noi este extrem de important, motiv pentru care la dezbaterea ,,Multiple Sclerosis 360” organizată de redacţia 360medical.ro, s-a discutat despre accesul pacienţilor cu scleroză multiplă (SM) din România la tratamentele inovatoare. ,,Pentru a îmbunătăţi accesul la terapii şi tehnologie inovativă, considerăm că pacienţii români şi sistemul de sănătate din România au nevoie de o consolidare a capacităţii de evaluare la nivel instituţional necesar pentru creşterea numărului de evaluări tehnologice ale dosarelor medicamentelor la Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale”, a precizat Luana Ionaşcu, Governmental Affairs Lead România la Bristol Myers Squibb, în cadrul dezbaterii MULTIPLE SCLEROSIS360, un eveniment online din seria conferinţelor 360 APT, Acces, politici şi terapii, care are drept partener ştiinţific UMF ,,Carol Davila” Bucureşti.

Luana Ionaşcu a subliniat că în ţara noastră este nevoie să se îmbunătăţească predictibilitatea privind actualizarea listei de medicamente compensate cu noi molecule. Referindu-se la finanţare, reprezentanta BMS a spus că în privinţa medicamentelor inovatoare aceasta ar trebui să includă şi costurile de screening, de diagnosticare, de testare de monitorizare.

,,La BMS ne concentrăm pe inovaţii încercând să ajutăm la păstrarea funcţiei fizice şi cognitive la pacienţii cu SM pentru că ne dorim să le putem oferi o parte din ceea ce scleroza multiplă a luat de la ei. Schimbarea pozitivă pentru această comunitate constă în înţelegerea modului în care deteriorarea timpurie atât a substanţei albe cât şi a celei cenuşii poate duce la declin fizic şi cognitiv. Prin introducerea de noi soluţii şi implementarea de obiective care evaluează mai bine sănătatea cognitivă de-a lungul călătoriei unui pacient căutăm să inovăm din orice unghi pentru a aborda recidivele caracteristice bolii şi leziunile cerebrale şi în cele din urmă să avansăm în acest domeniu. De asemenea, în stadiile incipiente ale evaluării mecanismelor şi ţintelor care pot avea potenţialul de a aborda nevoile mai multor pacienţi cu scleroză multiplă încercăm şi căutăm la BMS să oferim soluţii care să ajute pacienţii se atingă armonia corpului şi a minţii cum ar fi: programe de sprijin pentru pacienţi, resurse online, parteneriate cu consorţii şi iniţiative de acces pentru pacient. Aceste eforturi împreună cu ştiinţa inovatoare au potenţialul de a ajuta pacienţii şi pe cei dragi ai acestora, pe aparţinătorii pacienţilor să-i elibereze de poverile bolii transformând vieţi şi oferind o speranţă pentru un viitor mai bun”, a afirmat Luana Ionaşcu.

Compania farmaceutică pe care o reprezintă are un istoric remarcabil în ceea ce priveşte excelenţa ştiinţifică schimbând viaţa pacienţilor cu boli grave cum ar fi: cancerul, afecţiuni cardiovasculare sau neurologice.

,,Bristol Myers Squibb a inovat o clasă de medicamente care valorifică puterea sistemului imunitar în tratamentul cancerului, a reuşit să transforme tratamentul mielomului multiplu în zona de hematologie, a reuşit să transforme tratamentul melanomului metastatic cu ajutorul unei scheme de imunoterapie”, a completat invitata la dezbatere.

Oamenii care trăiesc cu scleroză multiplă se confruntă zilnic cu provocări la nivel fizic, cognitiv şi emoţional înfruntând simptome imprevizibile precum: pierderea vederii, dificultăţile motorii, ceaţă pe creier, majoritatea persoanelor cu scleroză multiplă experimentează perioade de recidivă, urmate de remisie parţială sau completă, iar diagnosticul şi tratamentul precoce este esenţial pentru aceşti pacienţi.

Urmăriţi şi [VIDEO] Conf. dr. Cristina Tiu: Corect ar fi ca fiecare spital judeţean să aibă un centru pentru scleroză multiplă

viewscnt