Naşterea în siguranţă la Maternitatea SANADOR

Naşterea în siguranţă la Maternitatea SANADOR

Venirea pe lume a unui copil este un eveniment deosebit, plin de emoţie şi bucurie. Pentru o naştere în siguranţă şi în cele mai bune condiţii de confort, alegerea corectă a maternităţii este un pas important pentru viitorii părinţi.

Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din ţară, pune la dispoziţia viitoarelor mame Maternitatea SANADOR, un spaţiu modern, proiectat special pentru a asigura siguranţa şi confortul acestora şi al nou-născuţilor. Această maternitate dispune de un bloc de naşteri cu trei săli bine dotate şi aseptice, fiecare fiind echipată cu o centrală proprie de tratare a aerului.

De asemenea, Spitalul Clinic SNADOR dispune de o Secţie de Neonatologie complet echipată şi de o Secţie de Terapie Intensivă Neonatală ultraperformantă, de categoria I, pentru îngrijiri medicale avansate necesare micuţilor care se nasc prematur sau cu probleme de sănătate.

Naşterea naturală, în deplină siguranţă şi confort

Naşterea naturală, cunoscută şi sub denumirea de naştere pe cale vaginală, este opţiunea ideală atunci când nu există riscuri pentru mamă sau făt. De obicei, o naştere naturală are loc la termen, între 37 şi 42 de săptămâni de sarcină, dar poate apărea şi mai devreme de 37 de săptămâni, într-o naştere prematură, sau după acest termen, în urma unei sarcini prelungite (suprapurtate).

Există diverse tipuri de naştere naturală: spontană (fără medicaţie pentru declanşarea travaliului), asistată (cu ajutorul instrumentelor speciale, ca în naşterea cu forceps), indusă (cu medicamente sau proceduri precum ruperea membranelor) şi naşterea naturală după cezariană, care se poate desfăşura în siguranţă în 50-80% din cazuri într-o maternitate modernă.

Etapele naşterii naturale includ travaliu, caracterizat prin contracţii uterine care cresc în intensitate până la dilatarea completă a colului uterin la 10 cm, urmat de naşterea propriu-zisă, care începe la dilataţia maximă şi se finalizează cu expulzia fătului, şi de expulzia placentei. Durata acestor etape variază de la o pacientă la alta, iar durerile din timpul travaliului pot fi ameliorate prin anestezie epidurală, dacă nu există contraindicaţii în acest sens.

Complicaţiile ce pot apărea în timpul naşterii sau după subliniază importanţa alegerii unei maternităţi de încredere, care dispune de echipamente moderne şi personal medical foarte bine pregătit. Maternitatea SANADOR întruneşte aceste cerinţe, având o echipă medicală empatică şi experimentată. În cazul în care naşterea naturală nu poate fi realizată în siguranţă, naşterea va avea loc prin operaţie cezariană, care se desfăşoară într-un bloc operator bine dotat, cu o echipă medicală experimentată, care poate interveni prompt atunci când apar situaţii neprevăzute.

Naşterea prin cezariană la Maternitatea SANADOR

Cezariana este o intervenţie chirurgicală utilizată atunci când naşterea naturală nu poate fi realizată în siguranţă. Naşterea prin cezariană poate fi programată sau poate fi efectuată de urgenţă. Cezariana implică o perioadă de recuperare mai lungă pentru pacientă şi un risc crescut de complicaţii, comparativ cu naşterea naturală. Procedura constă în efectuarea unei incizii ample în abdomenul şi în uterul mamei, pentru extragerea copilului.

Intervenţia este recomandată pentru a evita complicaţiile şi traumatismele obstetricale care pot apărea în timpul unei naşteri naturale dificile. Medicul specialist în obstetrică-ginecologie poate indica cezariana în diverse situaţii, precum distocia la naştere (eşecul progresiei naşterii), disproporţia cefalo-pelvică (capul bebeluşului este prea mare pentru a trece prin pelvisul mamei), operaţia cezariană anterioară, sarcina multiplă, placenta praevia (când placenta blochează cervixul), placenta accreta (placenta fixată anormal în mucoasa uterină), abruptio placentae (dezlipirea de placentă înainte de naştere). De asemenea, cezariana este indicată în caz de malformaţiile uterine, prezentaţie transversă a fătului, prezentaţie pelviană, herpes genital, suferinţa fetală (privarea de oxigen), restricţie de creştere intrauterină, sarcină prelungită, nivelul scăzut de lichid amniotic, sarcina cu risc crescut, circulara de cordon ombilical şi istoricul de distocie de umăr.

Cezariana mai este indicată şi atunci când efortul necesar unei naşteri naturale ar pune în pericol viaţa mamei, cum ar fi în cazurile de hipertensiune arterială sau de boli cardiovasculare. Alteori, gravidele solicită cezariana la cerere, mai ales de teama durerii dintr-o naştere naturală sau pentru a programa naşterea într-o anumită zi. În astfel de cazuri, este esenţial ca viitoarea mamă să discute cu medicul despre îngrijorările sale şi să fie bine informată, pentru a lua cea mai bună decizie. Pentru cezarienele planificate, este utilizată deseori anestezia epidurală, care permite mamei să fie trează şi să-şi vadă bebeluşul imediat după naştere, alteori, medicul poate recomanda anestezia generală, cum se întâmplă într-o cezariană de urgenţă.

La Maternitatea SANADOR, pe parcursul travaliului, gravidele sunt constant monitorizate de o echipă medicală empatică şi experimentată, pregătită să intervină în caz de situaţii neprevăzute. Dacă apar complicaţii, Spitalul Clinic SANADOR dispune de un bloc operator bine dotat, pentru intervenţii chirurgicale de urgenţă şi de o Secţie de Anestezie şi Terapie Intensivă de categoria I. Pentru nou-născuţii prematuri sau cu probleme de sănătate, Secţia de Terapie Intensivă Neonatală SANADOR este echipată cu aparatura necesară pentru îngrijiri avansate.

Maternitatea SANADOR - alegerea ideală pentru o naştere în siguranţă

La Maternitatea SANADOR, gravidele sunt monitorizate atent de o echipă formată din medici, asistente şi moaşe cu experienţă, care le susţin permanent şi le asigură condiţii optime pe parcursul travaliului şi al naşterii. Maternitatea pune un accent deosebit pe prevenirea infecţiilor şi a traumatismelor obstetricale, prioritizând siguranţa mamelor şi a nou-născuţilor.

Pacientele care nasc la Maternitatea SANADOR beneficiază de naştere naturală sau prin cezariană sub supravegherea unor medici obstetricieni foarte bine pregătiţi, capabili să gestioneze cazuri complexe, inclusiv sarcini cu risc crescut. De asemenea, sunt asigurate consulturi prenatale, servicii de preanestezie şi anestezie (epidurală sau totală, conform indicaţiilor medicale).

Imediat după naştere, mamele primesc consiliere în alăptare şi servicii complete de îngrijire postpartum şi pot opta pentru cazare în rezerve cu sistem rooming-in pentru nou-născuţi. Micuţii care vin pe lume la Maternitatea SANADOR sunt evaluaţi de medici neonatologi experimentaţi şi beneficiază de screening neonatal complet.

viewscnt