Propunerile INSP de îmbunătăţire a Programului Naţional de Vaccinare, prezentate de dr. Aurora Stănescu la dezbaterea Vaccines 360

Propunerile INSP de îmbunătăţire a Programului Naţional de Vaccinare, prezentate de dr. Aurora Stănescu la dezbaterea Vaccines 360

În România, Programul Naţional de Vaccinare (PNV) este finanţat de la bugetul de stat şi asigură vaccinarea gratuită a tuturor copiilor, începând de la naştere şi până la vârsta adolescenţei, precum şi a unor grupuri populaţionale la risc (ex: vaccinarea antigripală, vaccinarea împotriva difteriei-tetanosului-tusei convulsive a gravidei). Despre acest program, a cărui coordonare tehnică este asigurată de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) prin Centrul Naţional pentru Supravegherea şi Controlul Bolilor Transmisibile, va vorbi în cadrul dezbaterii online Vaccines 360, organizată de redacţia 360medical. ro, dr. Aurora Stănescu, medic primar epidemiologie la Institutul Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

La evenimentul Vaccines 360, o dezbatere din seria conferinţelor 360APT (Acces, Politici, Terapii), ce va avea loc joi, 17 februarie 2022, începând cu ora 18 dr. Aurora Stănescu va prezenta ce acoperă în prezent Programul Naţional de Vaccinare (PNV) din România, dar şi ce propuneri a făcut INSP de-a lungul timpului pentru a îmbunătăţi acest program.

,,Vaccinarea în cadrul PNV asigură protecţia faţă de 13 boli infecţioase, considerate priorităţi pentru sănătatea publică:  poliomielita, difteria, tetanosul, tusea convulsivă, rujeola, rubeola, oreionul, hepatita B, infecţia cu Haemophilus influenzae tip b, tuberculoza, infecţia cu Stretococcus pneumoniae, infecţia cu Human Papilloma virus (HPV), gripa. Medicii din maternităţi şi medicii de familie, indiferent de forma de organizare a asistenţei medicale (în cadrul sistemului public sau privat), au obligaţia de a asigura vaccinarea corectă a copiilor şi de a introduce în Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV) datele privind vacciăarile efectuate în cadrul Programului Naţional de Vaccinare”, a precizat  pentru 360 medical.ro dr. Aurora Stănescu, medic primar epidemiologie.

Potrivit reprezentantei Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile,  Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut numeroase propuneri de îmbunătăţire a Programului Naţional de Vaccinare, prioritară fiind dezvoltarea Registrului Electronic Naţional de Vaccinări inclusiv prin introducerea unui modul de vaccinare a adultului.

Dacă aveţi întrebări pentru unul dintre speakerii evenimentului, medici, pacienţi, reglementatori în domeniul medical, puteţi să le puneţi în timpul dezbaterii, care  va fi transmisă live pe siteul 360medical.ro, pe facebook şi pe youtube.

Citeşte şi:

Radu Gănescu, preşedinte COPAC, despre accesul compensat la vaccinuri la dezbaterea online Vaccines 360

Prof. dr. Doina Azoicăi la dezbaterea Vaccines 360: Este important să iniţiem o discuţie despre rambursarea vaccinurilor

viewscnt