Siemens Healthineers a anunţat vineri că şi-a propus scanarea a 1 miliard de pacienţi cu scanere de tomografie computerizată bazată pe photon counting pe parcursul următorului deceniu. Peste 500.000 de pacienţi au fost scanaţi până acum cu acest sistem de ultimă generaţie, la nivelul unei mari baze instalate, de la cabinete private până la spitale universitare.
Tehnologia Naeotom Alpha a fost lansat în anul 2021 şi este în continuare singurul sistem disponibil comercial cu tehnologie de numărare a fotonilor, aprobat pentru utilizare clinică.
Compania va investi 80 de milioane de euro pentru a extinde producţia de echipamente CT cu numărare a fotonilor în Forchheim, Germania.
În acest an, Siemens Healthineers a lansat un al treilea val de inovaţii clinice, aducând mai mult de 10 funcţii noi, care au ca scop dezvoltarea şi mai mare a performanţei, în special în sectorul cardiac.
Astfel, o nouă reconstrucţie imagistică a cordului permite specialiştilor în domeniul imagisticii cardiace să obţină rezultate consecvente în cazul diferitelor lăţimi ale detectoarelor.
O altă actualizare îmbunătăţeşte şi mai mult performanţa scanărilor cordurilor cu calcificări extinse sau stenturi – cu informaţii spectrale şi reconstrucţie a rezultatelor spectrale, pentru a oferi şi mai multe informaţii funcţionale.
„Viitorul tomografiei computerizate este reprezentat de photon counting. Apar din ce în ce mai multe indicaţii clinice în cazul cărora tehnologia CT cu numărare a fotonilor se află într-o poziţie unică pentru a ajuta chiar şi în cele mai dificile contexte”, a declarat Philipp Fischer, director pentru tomografie computerizată la Siemens Healthineers, citat într-un comunicat al companiei.
Tehnologia CT cu numărare a fotonilor a Siemens Healthineers permite obţinerea de imagini mai detaliate, atât cu informaţii anatomice, cât şi funcţionale, prin „numărarea” fiecărei raze X individuale care trece printr-un pacient.
Siemens Healthineers este o companie specializată în domeniul tehnologiei medicale, cu sediul în Erlangen, Germania. Compania are aproximativ 69.500 de angajaţi în întreaga lume şi a înregistrat venituri de 21,7 miliarde euro anul trecut.