Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a relocat o parte din angajaţi în tabăra amenajată pentru refugiaţi

Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a relocat o parte din angajaţi în tabăra amenajată pentru refugiaţi

Peste un milion de ucraineni şi-au părăsit ţara până acum. Peste 55.000 de refugiaţi ucraineni au intrat pe la Vama Siret, iar cele două spitale din oraşul Siret sunt pregătite să acorde asistenţă medicală ucrainenilor care au nevoie. Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a relocat o parte din personalul medical la tabăra amenajată pentru refugiaţi pentru a da o mână de ajutor la triaj şi a acorda servicii medicale la faţa locului.

De aproape o săptămână în Siret funcţionează o tabără mobilă pentru refugiaţii din Ucraina care are recepţie în două locaţii. Refugiaţii aceştia primesc hrană şi cazare temporară. Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret a relocat o parte din personalul medical la tabăra amenajată pentru refugiaţi.

,,Avem în permanenţă două asistente medicale care stau acolo şi doi medici. Refugiaţiilor li se face un triaj iniţial şi apoi unde sunt solicitate cadrele medicale, acestea se prezintă sau dacă în timpul triajului află că refugiaţii suferă de anumite afecţiuni îi vede medicul şi le dă tratament”, a declarat pentru 360medical.ro Tiberiu Rotaru Anghelescu, managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

Referitor la materiale sanitare şi medicamente spitalele din România stau bine, nevoia cea mare fiind în Ucraina, motiv pentru care de la centrele de colectare din Siret s-au adunat astfel de materiale şi medicamente şi s-au trimis în ţara vecină.

,,Noi aici stăm bine. În Ucraina nu e absolut nimic”, a spus managerul Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.

Asociaţia Medicilor de Familie Bucureşti Ilfov s-a mobilizat în acest sens şi a făcut un apel la medicii de familie să aducă materiale sanitare pentru medicii de familie din Cernăuţi.

Au primit de la colegii lor ucraineni o  listă de necesităţi care cuprinde: truse de prim ajutor, CAT-uri - garouri pentru aplicare în urgenţă (orice garouri hemostatice de prim ajutor sau dispozitive similare pentru controlul sângerării în caz de urgenţă), tifon Celox Z-Fold, OMNI-STAT, QuickClot sau bandaje similare pentru controlul sângerării, Foarfece de ajutor de urgenţă sau alte instrumente, tifon şi bandaje de prim ajutor, bandaje adezive, Diclofenac sodic în doză mare fiole şi comprimate,Paracetamol sau orice analgezice pentru primul ajutor, Antibiotice orale cu spectru larg (cum ar fi azitromicină 500) pentru profilaxia imediată, pături ANTI-ARSURĂ (Rescue blanket) de prim ajutor, mănuşi.

viewscnt