Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane

Ministerul Sănătăţii încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane

Ministerul Sănătăţii a anunţat luni că încurajează stabilirea de parteneriate între spitalele româneşti şi cele americane, în condiţiile în care o delegaţie a ministerului participă, în această perioadă, la conferinţa "BestInvest Healthcare Forum", organizată la New York de Consiliul de Afaceri Româno-American (RABC).

Delegaţia ministerului este condusă de secretarul de stat Octavian Dan Alexandrescu.

"Suntem interesaţi de viitoare colaborări între spitalele româneşti şi cele americane în telemedicina, schimb de bune practici si de experţi. Ne dorim să prezentăm proiectele noastre în ceea ce priveşte construcţia de spitale posibililor investitori americani. Mai mult, dorim să oferim posibilitatea medicilor români din SUA să revină în ţară pentru a profesa", a afirmat Alexandrescu, la deschiderea Forumului.

La eveniment participă manageri din importante unităţi medicale din România şi Statele Unite ale Americii, precum si o delegaţie a Comisiei de Sănătate din Senatul României condusă de preşedintele Comisiei, Attila Laszlo.

Conferinţa româno-americană este considerată cel mai important eveniment de acest fel din domeniul medical organizată până în prezent.

Potrivit organizatorilor, la conferinţă participă peste 100 de medici, administratori şi proprietari de spitale din Statele Unite şi România.

Conferinţa este organizată de Consiliul de Afaceri Româno-American, condus de Ştefan Minovici, nepotul doctorilor Nicolae, Ştefan şi Mina Minovici.

La conferinţă participă reprezentanţi de top ai celor mai importante spitale din SUA, între care Johns Hopkins, Mount Sinai, Northwell Health, Weill Cornell, Cleveland Clinic şi altele.

Din România, la conferinţă va fi prezentă şi ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, precum şi reprezentanţi ai sistemului public de sănătate, între care preşedintele Comisiei pentru Sănătate din Senat, Laszlo Attila, şi managerul general al Spitalului Fundeni din Capitală, Carmen Orban.

Sistemul medical privat din românia va fi reprezentat la conferinţa de la New York de reprezentanţi ai Sanador, ai Spitalului Monza şi ai Graal Medical.

Din partea americană participă la conferinţă Dr. Jerome Adams, şeful US Public Health Service Commissioned Corps, Michael Dowling, preşedinte al Northwell Health, Arthur Klein, preşedinte al Mount Sinai Health Network, Daniel Kline, director executiv al New York State Podiatric Medicine, Hortenzia Beciu, director regional al John Hopkins Medicine International, precum şi medici importanţi ai unor mari spitale din Statele Unite.

Participanţii din România vor avea ocazia să discute cu reprezentanţii marilor spitale americane despre eventuale proiecte de colaborare şi vor afla ultimele noutăţi în domeniul medical de la medici de renume din SUA în domenii precum oncologie, cardiologie, diabetologie, pediatrie şi altele.

De asemenea, participanţii vor vizita şase spitale importante din SUA, între care Johns Hopkins Medicine International, unul dintre cele mai renumite spitale din lume.

Conferinţa se desfăşoară în perioada 5-8 noiembrie 2018 la Millennium UN Plaza Hilton Hotel din New York.

viewscnt