Cheltuielile pentru sănătate din Statele Unite ar urma să crească, în medie, cu 5,5% pe an pe parcursul următorului deceniu şi vor ajunge la aproape 6.000 miliarde dolari în 2027, pe fondul îmbătrânirii populaţiei, estimează o agenţie guvernamentală pentru sănătate.
Creşterea veniturilor şi un număr mai mare de persoane care urmează să fie asigurate de Medicare, programul federal de asigurări de sănătate pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani şi pentru cele cu dizabilităţi, vor urca cheltuielile pentru sănătate până la 19,4% din produsul intern brut (PIB) al SUA până în 2027, conform Centers for Medicare & Medicaid Services (CMS).
În 2017, cheltuielile pentru sănătate au reprezentat 17,9% din PIB-ul Statelor Unite, unul dintre cele mai ridicate procente din lume.
Cheltuielile programului guvernamental Medicare vor creşte cu o rată medie anuală de 7,4% în următorii zece ani, arată estimările CMS, citate de Reuters.
În schimb, cheltuielile Medicaid - un program guvernamental de asigurări de sănătate pentru americanii cu venituri mici - vor creşte cu 5,5% pe an, în medie, în următorii zece ani, iar cele ale companiilor private de asigurări de sănătate - cu 4,8% pe an.
Cheltuielile pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripţie medicală vor creşte cu o rată anuală medie de 5,6% între 2018 şi 2027, în condiţiile în care angajatorii şi asigurătorii le oferă acces pacienţilor cu afecţiuni cronice la o medicamentaţie mai bună, iar medicamente noi şi mai scumpe urmează să intre pe piaţă în perioada analizată.
Cheltuielile spitalelor din SUA vor creşte cu 5,6% pe an în următoarii zece ani, iar autorităţile centrale sau locale din Statele Unite vor ajunge să finanţeze 47% din cheltuiele totale pentru sănătate în 2027, comparativ cu 45% în 2017, conform raportului.
Estimările CMS se bazează pe legislaţia actuală şi nu iau în considerare eventuale schimbări ale politicilor în domeniul sănătăţii.