Un nou tratament cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 a obținut rezultate pozitive în studiile clinice

Un nou tratament cu anticorpi monoclonali pentru Covid-19 a obținut rezultate pozitive în studiile clinice
iunie 21 16:07 2021
Articol scris de:
Timp citire articol: 1 minut(e)

Medicamentul cu anticorpi monoclonali sotrovimab, dezvoltat în parteneriat de companiile GlaxoSmithKline (GSK) și Vir Biotechnology, a obținut rezultate pozitive în studiile clinice ca tratament împotriva Covid-19 pentru pacienții din grupele de risc, atunci când este administrat în fazele inițiale de boală. 

Astfel, într-un studiu clinic care a inclus 1.057 de pacienți, administrarea sotrovimab a redus riscul de spitalizare și de deces din orice cauză cu 79% comparativ cu grupul pacebo.

Medicamentul sotrovimab a primit deja autorizație de urgență pentru tratarea pacienților cu Covid-19 în luna mai și este în curs de evaluare de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA).

Cele două companii au anunțat luni că Institutul Național de Sănătate (NIH) din SUA a recomandat medicamentul sotrovimab ca tratament pentru pacienții din grupele de risc nespitalizați cu forme ușoare sau moderate de Covid-19.

Potrivit NIH, tratamentul “pare” să rămână activ și împotriva variantelor emergente ale virusului SARS-CoV-2 care stârnesc îngrijorare la nivel mondial.

În aprilie 2020, la începutul pandemiei, GSK a anunțat că va investi 250 milioane dolari în parteneriatul cu firma americană Vir Biotechnology în vederea dezvoltării medicamentului sotrovimab.

scrie un comentariu

0 Comentarii

Adaugă un comentariu