Monitorizarea proactivă a administrării medicamentelor îmbunătăţeşte rezultatele la copiii cu boala Crohn

Monitorizarea proactivă a administrării medicamentelor îmbunătăţeşte rezultatele la copiii cu boala Crohn

O nouă monitorizare terapeutică a administrării medicamentelor la copiii cu boala Crohn ce vizează tratamentul cu adalimumab reduce exacerbările clinice comparativ cu monitorizarea reactivă, arată un nou studiu realizat de cercetători israelieni.

"Aproape trei sferturi dintre pacienţii din studiu au necesitat intensificarea administrării adalimumabului în timpul tratamentului, sugerând că dozarea standard este probabil inadecvată", a declarat dr. Amit Assa de la Spitalul pentru Copii Schneider din Petach-Tikva, Israel, autor al studiului, citat de Reuters.

Monitorizarea proactivă a concentraţiilor plasmatice ale medicamentelor şi anticorpilor, ar putea îmbunătăţi eficacitatea tratamentului, mai degrabă decât monitorizarea reactivă efectuată după ce un pacient nu mai răspunde la medicamente, se arată în concluziile cercetării.

Aceştia au repartizat aleatoriu 78 de pacienţi cu boala Crohn cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani care au răspuns la terapia cu adalimumab, cu un nivel de 5 ug / ml, în două grupuri, unul monitorizat proactiv şi unul monitorizat reactiv .

În grupul monitorizat proactiv, concentraţiile minime ale adalimumabului, proteina C reactivă şi calprotectina fecală au fost măsurate în săptămâna a 4-a, săptămâna opt şi la fiecare opt săptămâni până în săptămâna 72. Pentru pacienţii din grupul de monitorizare reactivă, medicii au fost informaţi despre concentraţiile medii după ce pacienţii au întrerupt tratamentul.

Treizeci şi unu de copii adică 82% din grupul de monitorizare proactivă au atins obiectivul final principal al studiului de remisie clinică fără corticosteroid susţinut la toate vizitele de la săptămâna 8 la săptămâna 72, faţă de doar 19 ccea ce reprezintă 48% din grupul de monitorizare reactivă.

Şaisprezece ,42%, au obţinut rezultatul compozit al remisiunii susţinute, proteina C reactivă de 0,5 mg / dl sau calprotectina fecală de 150 ug / g, comparativ cu doar cinci pacienţi (12%) în grupul de monitorizare reactivă se mai arată în concluziile studiului.

În săptămâna 72, 33 de pacienţi adică 87% din grupul de monitorizare proactivă şi 24 de pacienţi din grupul de monitorizare reactivă (60%) au beneficiat intensificarea tratamentului cu adalimumab.

Monitorizarea proactivă este mai eficientă din punct de vedere al costurilor, deoarece previne erupţiile, reduce zilele de muncă pierdute şi spitalizarea şi împiedică pacienţii să treacă la medicamente mai scumpe, a mai spus dr. Assa.

Studiul a fost susţinut de AbbVie, care vinde adalimumab, iar dr. Assa şi mai mulţi dintre colegii săi au raportat legături financiare cu compania.

viewscnt