Pfizer, Eli Lilly şi Abbvie investesc într-un start-up care dezvoltă tratamente pentru Alzheimer şi Parkinson

Pfizer, Eli Lilly şi Abbvie investesc într-un start-up care dezvoltă tratamente pentru Alzheimer şi Parkinson

Un start-up american din domeniul biotehnologiilor, Magnolia Neurosciences, a obţinut finanţări în valoare totală de 31 milioane dolari de la mari grupuri farmaceutice precum Pfizer, Eli Lilly şi Abbvie pentru a dezvolta tratamente pentru mai multe maladii, inclusiv Alzheimer şi Parkinson, potrivit forbes.com.

Magnolia Neurosciences încearcă să dezvolte tratamente şi pentru diverse afecţiuni asociate cancerului, precum neuropatia periferică sau tulburări cognitive.

Start-up-ul, care are sediul în New York, se bazează pe susţinerea Universităţii din Texas.

Potrivit Magnolia, din cei peste 700.000 de americani care au nevoie de chimioterapie în fiecare an, două treimi dezvoltă neuropatie periferică, o afecţiune ce se manifestă prin dureri, furnicături şi insensibilitate la picioare şi mâini cauzate de leziuni ale nervilor.

De asemenea, circa o treime dintre pacienţi suferă de tulburări cognitive, sau disfuncţii cognitive, caracterizate prin oboseală şi capacitate redusă de concentrare, între altele.

Deocamdată, nu există tratamente disponibile pentru astfel de afecţiuni.

Cercetătorii companiei Magnolia, care au contribuit deja la dezvoltarea unui medicament pentru cancerul de ovare numit niraparib, afirmă că aceste afecţiuni reprezintă o problemă majoră pentru bolnavii de cancer, care îi împiedică să răspundă pozitiv la tratament.

Deocamdată, Magnolia nu a oferit detalii despre substanţa activă pe care o dezvoltă, însă a precizat că, în analizele de până acum, au descoperit că multe dintre mecanismele care stau la baza afecţiunilor legate de cancer sunt comune cu cele ale maladiilor Alzheimer şi Parkinson.

Magnolia este una dintre cele şapte companii start-up finanţate prin Accelerator Life Science Partners din Seattle, toate fiind firme aflate într-un stadiu iniţial de dezvoltare.

Totuşi, experţii subliniază că este vorba de proiecte riscante, iar multe nu vor dezvolta terapii comerciale decât după o perioadă lungă de timp.

viewscnt