Pe heliportul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, de la inaugurare (3 decembrie 2019) şi până pe 11 iunie 2024, au avut loc 492 de aterizări. Atât cazuri medicale, cât şi zboruri de recunoaştere/antrenament pentru piloţii tineri.
Prof. Univ. Dr. Cătălin Cîrstoiu, managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti: “Salvarea vieţii se numără uneori în minute. Minute care fac diferenţa între viaţă şi moarte. Ambulanţa aeriană şi heliportul reprezintă de mulţi ani o şansă în plus la viaţă. Pacienţii în stare gravă şi foarte gravă, care ajung mult mai rapid în Unitatea de Primiri-Urgenţe, datorită transportului pe calea aerului, beneficiază de investigaţii, diagnostic şi tratament efectuat de echipe multidiscipliare înalt calificate”.
Recent au fost 5 aterizări, un record pentru heliportul S.U.U.B. Pacienţi cu afecţiuni cardiace, neurologice şi o gravidă. Patru dintre ei au fost externaţi, unul este încă internat.
Un caz emoţionant este al bebeluşului de 6 zile care a fost adus chiar în duminica Paştelui, de la Câmpina. Astfel, “în data de 5.05.2024 a fost adus în secţia de Neonatologie a S.U.U.B, prin transfer cu elicopterul, din Maternitatea Câmpina, un nou-născut prematur, cu probleme de adaptare postnatală şi detresă respiratorie, în vederea acordării de îngrijiri medicale specializate, indisponibile în maternitatea unde s-a născut. Bebeluşul a beneficiat de investigaţii paraclinice şi de laborator în urma cărora a fost diagnosticat cu o infecţie congenitală, hipoglicemie, icter de prematuritate şi a necesitat tratament antibiotic intravenos, corecţie metabolică, fototerapie şi s-a externat la 13 zile de viaţă vindecat, cu o greutate de 3480 g”,a declarat doamna doctor Adriana Dan, medic şef Secţie Neonatologie de la S.U.U.B.
Elicopterele SMURD care aterizează pe heliportul SUUB aduc pacienţii din oraşe, precum: Galaţi, Craiova, Brăila, Tulcea, Constanţa.
Cei mai mulţi pacienţi aduşi cu elicopterul au ca diagnostic infarct miocardic acut ori accident vascular cerebral, Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti fiind recunoscut pentru performanţele sale medicale în cardiologie şi având una din primele unităţi din România de accident vascular cerebral şi de urgenţe neurovasculare.
Heliportul medical de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti a fost inaugurat pe 3 decembrie 2019, investiţia în construcţia lui ridicându-se la peste 1 milion de euro şi fiind finanţată în totalitate de o companie privată - MaxBet România.
“Cea mai bună şi mai sigură investiţie pentru orice companie este investiţia în societate, în realitatea imediată, în lucruri care pot părea o picătură într-un ocean, dar care reuşesc să schimbe vieţi, să construiască un altfel de viitor. Pentru MaxBet România, oamenii sunt adevărata valoare. Din 2019, când am inaugurat împreună cu Spitalul Universitar de Urgenţă primul heliport medical din Bucureşti, şi până în prezent, sute de vieţi au fost salvate. Fiecare viaţă salvată reprezintă deopotrivă o victorie şi o lecţie că puterea oamenilor de a contribui la binele comun poate face miracole. MaxBet România este partener dedicat proiectelor de dezvoltare ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti şi va continua să rămână aproape, contribuind la creşterea performanţei sistemului medical românesc”,declară echipa MaxBet România.