MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează o nouă ediţie a Programului MOL pentru sănătatea copiilor şi cresc valoarea finanţării acordate

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate lansează o nouă ediţie a Programului MOL pentru sănătatea copiilor şi cresc valoarea finanţării acordate

MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au anunţat deschiderea înscrierilor la concursul de proiecte din cadrul celei de-a 16-a ediţii a Programului MOL pentru sănătatea copiilor. Evenimentul a fost organizat la Universitatea de Medicină şi Farmacie Carol Davila din Bucureşti. Prin intermediul acestui program, ONG-urile care derulează proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale pentru copiii cu nevoi speciale sau boli cronice pot accesa finanţare în valoare totală de 640.000 de lei pentru proiectele pe care le desfăşoară.

Organizaţiile interesate pot aplica online pentru a obţine finanţare, pe site-ul Fundaţiei Pentru Comunitate până pe data de 24 octombrie inclusiv. Finanţarea maximă pentru un proiect este de 40.000 de lei.

„Suntem onoraţi să deschidem înscrierile pentru cea de-a 16-a ediţie a unuia dintre programele noastre de tradiţie, prin intermediul căruia le oferim ONG-urilor acces la resursele financiare necesare pentru a ajuta copiii care se luptă cu probleme de sănătate. De-a lungul timpului, programul nostru a devenit un punct de sprijin pentru organizaţiile care oferă acces la o gamă tot mai largă de terapii, terapii care au devenit nu numai o resursă esenţială pentru cei aflaţi în nevoie, ci şi o sursă de speranţă pentru familiile lor. Rezultatele de până acum ne dau încredere că prin iniţiativele noastre reuşim să generăm valoare adăugată în comunitate, iar asta ne motivează să continuăm să le susţinem, a declarat Gábor Mozga, CEO al MOL România.

În cadrul evenimentului de lansare a Programului, cele 19 organizaţii care au obţinut finanţare la ediţia precedentă au prezentat rezultatele proiectelor derulate în perioada decembrie 2023 - august 2024. Activităţile terapeutice implementate au ajutat, în total, 1.090 de copii cu nevoi speciale, care au beneficiat de terapie prin artă (muzică, desen, pictură, modelaj, dans şi mişcare), terapie emoţională (teatru experienţial, jocuri dramatice şi poveşti terapeutice), terapie ocupaţională, terapie prin joc, stimulare senzorială şi jocuri senzoriale, terapie asistată de animale.

Proiectul cu cele mai bune rezultate din ediţia anterioară a fost recompensat cu o distincţie specială. Astfel, Premiul MOL pentru sănătatea copiilor 2023 a fost acordat Asociaţiei Entuziart din Bucureşti, care a derulat proiectul intitulat „Emoţii prin culoare şi muzică”, sprijinind 24 de copii cu dizabilităţi şi cu probleme emoţionale, cu vârste cuprinse între 8-14 ani, de la Şcoala Profesională Specială Sf. Nicolae din Bucureşti, care provin din centre de plasament şi familii defavorizate. În cadrul şedinţelor de art terapie individuale şi de grup s-a utilizat metoda Phronetik®, facilitând descoperirea resurselor interioare ale copiilor prin desen şi pictură. Pentru zece copii au fost organizate săptămânal ateliere de muzicoterapie. Proiectul a beneficiat de supervizare internaţională oferită de experţi de seamă în art terapie, printre care de psihoterapeutul formator Christine Lindinger (Austria) şi muzicoterapeutul supervizor Angelica Postu (Germania). La derularea proiectului, în cadrul orelor de practică profesională, au asistat cinci studenţi de la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, Universitatea Bucureşti. Premiul primit de această asociaţie constă în acordarea unei finanţări în valoare de 40.000 de lei pentru a derula un proiect în cadrul acestei ediţii a Programului. Totodată, un reprezentat al organizaţiei va face parte din juriul care evaluează proiectele depuse la ediţia a 16-a.

„Timp de o lună, până pe data de 24 octombrie, cei care sunt interesaţi pot depune proiectele online, pe website-ul Fundaţiei. Echipa Fundaţiei Pentru Comunitate asigură o informare permanentă a celor interesaţi prin comunicare directă sau prin grupul de Facebook al Programului. De asemenea, facilităm cu bucurie contactul direct între cei interesaţi şi beneficiarii ediţiilor anterioare, organizaţii şi specialişti cu care am avut onoarea să colaborăm pe parcursul celor 16 ani de existenţă a Programului,” a declarat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate.

În cadrul celor 15 ediţii anterioare ale Programului MOL pentru sănătatea copiilor au fost alocate fonduri în valoare de 5.397.235 de lei pentru derularea a 288 de proiecte de terapie emoţională şi intervenţii psihosociale, incluzând peste 15.000 de beneficiari în activităţile terapeutice, prin intermediul ONG-urilor.

Programul MOL pentru sănătatea copiilor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de compania MOL România. Anunţul programului precum şi formularul de înscriere pot fi accesate pe site-ul www.pentrucomunitate.ro

***

Despre MOL România

MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de 29 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 238 de staţii de servicii la nivel naţional, două depozite de carburanţi la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal GPL la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de 258 de angajaţi proprii. În 2005, MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, urmat, în 2024, de lansarea platformei MOL MOVE, care oferă o experienţă digitalizată de ultimă generaţie şi beneficii exclusive. Compania a investit în dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru posesorii de vehicule electrice, instalând puncte în 41 dintre staţii, care în prezent pot deservi simultan 96 de vehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor din care face parte şi investeşte în programe de responsabilitate socială adresate educaţiei, sportului, sănătăţii şi mediului. Primul proiect de responsabilitate socială dezvoltat de MOL Romania pe plan local este programul Spaţii Verzi, care sărbătoreşte în 2024 cea de-a 18-a ediţie. Datorită acestei iniţiative, peste 250.000 de beneficiari au fost implicaţi în activităţi dezvoltate cu scopul de a-i ajuta să înţeleagă cum se pot implica, în plan personal, în protejarea naturii. Cea mai tânără iniţiativă de responsabilitate socială a fost lansată în 2023, prin platforma de educaţie rutieră „Tu conduci! Familia are prioritate”, dezvoltată cu scopul de a atrage atenţia asupra riscurilor din trafic şi de a promova un comportament responsabil.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie internaţională integrată de petrol, gaze naturale, petrochimie şi retail, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, o forţă de lucru dinamică formată din 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. Grupul MOL controlează trei rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproape 2.400 de staţii de servicii în 10 ţări din Europa Centrală şi de Sud-Est. Activităţile de explorare şi producţie ale Grupului MOL sunt susţinute de o experienţă de peste 85 de ani în domeniul hidrocarburilor şi 30 de ani în injecţia de CO2. În prezent, activităţile de producţie se desfăşoară în 9 ţări, iar cele de explorare în 14 ţări. MOL se angajează să îşi transforme operaţiunile tradiţionale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon şi aspiră să devină neutru din punct de vedere la emisiilor nete de carbon până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală şi de Est.

MOL se angajează să îşi transforme operaţiunile tradiţionale bazate pe combustibili fosili într-un model de afaceri sustenabil, cu emisii scăzute de carbon, şi aspiră să devină neutră din punctul de vedere la emisiilor de carbon nete până în 2050, contribuind totodată la formarea economiei circulare cu emisii scăzute de carbon în Europa Centrală şi de Est.

Despre Fundaţia Pentru Comunitate

Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non-profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină, de asemenea, copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea şi de reabilitarea lor.

viewscnt