Shape Robotics, lider în domeniul tehnologiei educaţionale, anunţă un parteneriat revoluţionar cu KinetoBebe, prima reţea de centre de reabilitare pediatrică din România. Acest proiect amplu de cercetare, cu o durată de trei ani, va evalua impactul integrării soluţiilor Ed-Tech în terapia copiilor cu nevoi speciale.
KinetoBebe va aloca un spaţiu dedicat într-unul dintre centrele lor de terapie în care echipa Shape Robotics va implementa sistemul Thinken- Mobile STEAM Lab şi va instrui terapeuţii. Pe parcursul a trei ani, acest proiect cuprinzător va îmbina tehnologia cu metodele tradiţionale de terapie pentru a îmbunătăţi şi inova abordările de tratament.
Studiile recente arată că integrarea copiilor cu nevoi speciale în mediile educaţionale obişnuite poate stimula incluziunea lor socială şi succesul academic. Cu toate acestea, doar 62% dintre aceşti copii au în prezent posibilitatea de a învăţa în astfel de medii susţinătoare. Acest parteneriat are ca obiectiv şi îmbunătăţirea acestor statistici, prin valorificarea tehnologiei de ultimă oră a Shape Robotics pentru a spori rezultatele învăţării şi integrării sociale.
Despre importanţa acestui proiect şi implicarea sa, Mark Abraham, CEO al Shape Robotics declară că: „La Shape Robotics, angajamentul nostru faţă de cercetare şi inovare se află în centrul activităţii noastre, în special atunci când poate avea un impact profund asupra societăţii. Suntem încântaţi de parteneriatul cu KinetoBebe, o organizaţie foarte bine dotată şi pregătită pentru a valorifica tehnologia noastră în vederea îmbunătăţirii considerabile a proceselor de dezvoltare şi învăţare pentru copiii cu nevoi speciale. Credem că societatea noastră trebuie să fie una incluzivă şi sănătoasă, iar tehnologia noastră este concepută pentru a sprijini această viziune prin crearea unor medii de învăţare adaptate şi personalizate.”
La rândul său, Raluca Chisu, director al Consiliului de Administraţie la KinetoBebe, precizează că „în programul iniţiat cu Shape Robotics, vom implica întreaga echipă a Centrului de Recuperare din partea de sud a Capitalei, care include 6 kinetoterapeuţi, 2 psihologi şi personal de asistenţă. Această iniţiativă îşi propune să integreze posibilităţi procedurale pentru recuperarea a aproximativ 20 de copii pe lună cu diagnostice neurologice, ortopedice şi sindrom de dezvoltare, punând accent pe abilităţile motorii şi explorând utilizarea tehnologiei în dezvoltarea cognitivă. În plus, centrul desfăşoară sesiuni de grup pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist (TSA), iar noi credem că soluţiile digitale vor adăuga o valoare semnificativă în acest context.”
Principalele puncte de interes şi obiective ale iniţiativei de cercetare se axează pe:
- Integrarea eficientă a instrumentelor educaţionale ale Shape Robotics în sesiunile zilnice de terapie.
- Dezvoltarea de metodologii care să îmbunătăţească atât reabilitarea cognitivă, cât şi pe cea fizică.
- Crearea unor experienţe educaţionale favorabile interacţiunii şi procesului de învăţare între colegi.
Shape Robotics şi KinetoBebe se angajează să progreseze în înţelegerea modului în care tehnologia poate fi utilizată pentru a îmbunătăţi practicile terapeutice şi rezultatele pentru copiii cu nevoi speciale în diverse medii. În ceea ce priveşte noul parteneriat, Raluca Chisu a mai adăugat faptul că: „Acest proiect marchează un important pas înainte în misiunea noastră de a oferi abordări terapeutice holistice şi multidisciplinare. Prin integrarea tehnologiei Thinken, ne vom spori capacitatea de a oferi tratamente personalizate şi eficiente. Suntem nerăbdători să fim martorii impactului pozitiv pe care tehnologia îl va avea asupra tinerilor si pacienţilor nostri .”
Despre Shape Robotics:
Shape Robotics este o companie EdTech inovatoare listată la bursă, dedicată îmbunătăţirii experienţelor educaţionale prin intermediul tehnologiilor STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts, and Mathematics). Cu un angajament de dezvoltare continuă în cadrul sectorului EdTech, Shape Robotics îşi propune să creeze instrumente cu caracter de transformare, care îmbunătăţesc mediile educaţionale şi promovează învăţarea incluzivă.
Despre KinetoBebe:
KinetoBebe este un lider în domeniul terapiei pediatrice, dedicat îmbunătăţirii vieţii copiilor cu nevoi speciale prin practici terapeutice inovatoare. KinetoBebe operează cel mai mare lanţ de Centre de Recuperare Pediatrică din România, cu o experienţă de 14 ani în terapia de recuperare neuromotorie pentru peste 20.000 de copii. Echipa KinetoBebe, formată din kinetoterapeuţi şi psihologi, foloseşte o metodă unică de abordare complexă şi multidisciplinară a conceptului de recuperare pediatrică.