Pe 25 septembrie 2024, Siemens Healthineers a organizat workshopul „Best Practices in Diagnostic Imaging” la Centrul de Educaţie şi Training din cadrul Ovidius Clinical Hospital (OCH), primul site de referinţă din România. Evenimentul a reunit peste 50 de specialişti locali şi internaţionali, oferind o platformă excelentă pentru schimbul de idei şi bune practici în imagistica medicală, un domeniu vital în diagnosticarea modernă.
Agenda workshopului a inclus prezentări şi sesiuni hands-on de la experţi recunoscuţi în domeniu. Syed Idris Husain, Senior Global CT Clinical Education Product Manager la Siemens Healthineers, a deschis evenimentul cu o prezentare despre Naeotom Alpha, evidenţiind aplicaţiile avansate de energie duală, cardiologie şi perfuzie. Muammer Acar, Application Services Engineer, a continuat cu o discuţie despre inovaţiile recente în Deep Resolve Boost, o tehnologie de ultimă generaţie în imagistica prin rezonanţă magnetică. Luminiţa Păun, Application Services Team Leader, a încheiat sesiunea teoretică cu o prezentare despre Liver Lab şi tehnologia GRASP, axate pe imagistica hepatică avansată.
După o sesiune de întrebări şi răspunsuri, participanţii au avut oportunitatea de a se implica în două sesiuni practice, dedicate platformei syngo.via, pentru tomografie computerizată (CT) şi rezonanţă magnetică (RM), consolidându-şi astfel cunoştinţele prin aplicaţii concrete.
Cătălina Popa, Sales & Marketing Head la Siemens Healthineers România, a declarat: „Piaţa de imagistică din România este în plină expansiune, cu un grad ridicat de absorbţie a tehnologiei de ultimă generaţie. Profesioniştii din domeniu sunt din ce în ce mai deschişi la adoptarea celor mai noi soluţii, ceea ce ne motivează să continuăm, să inovăm şi să le oferim suportul necesar. Ne dorim să fim un partener de încredere pentru aceştia, sprijinind atât dezvoltarea soluţiilor personalizate, cât şi formarea continuă a specialiştilor. Acest workshop este o dovadă clară a angajamentului nostru de a facilita accesul la tehnologiile de vârf şi de a contribui la creşterea calităţii actului medical în România, printr-o abordare centrată pe pacient, care să asigure un diagnostic precis şi rapid.”
Mircea Marinescu, Customer Service Manager la Siemens Healthineers, a subliniat: „Acest workshop a fost o dovadă a angajamentului nostru faţă de parteneriatele puternice şi colaborarea cu profesioniştii din domeniul medical. Dezvoltarea sustenabilă şi implementarea soluţiilor orientate către pacient sunt esenţiale pentru noi şi suntem bucuroşi să contribuim la acest proces împreună cu partenerii noştri din România.”
„Acest workshop ştiinţific a oferit participanţilor nu doar cunoştinţe valoroase, ci şi oportunitatea de a explora tehnologiile care vor defini viitorul imagisticii medicale. Siemens Healthineers rămâne un partener de încredere în îmbunătăţirea standardelor de diagnostic şi tratament”, declară şi Dr. Carmen Ciufu, medic primar radiologie şi imagistică medicală OCH.
Simpozionul „Cele mai bune practici în imagistica diagnostică” face parte din programul de formare şi învăţare continuă a specialiştilor în domeniul medical pe care Siemens Healthineers îl derulează în întreaga lume. Este parte din ADN-ul brandului Siemens Healthineers să extindă medicina de precizie, să îmbunătăţească experienţa pacienţilor, să transforme furnizarea serviciilor de îngrijire a sănătăţii şi să le digitalizeze. Această sesiune de lucru, conform participanţilor, a fost una „intensă”, „de calitate”, „binevenită”, „interesantă” şi toată lumea „ar repeta oricând o astfel de experienţă”.
---------------------------------
Despre Siemens Healthineers
Siemens Healthineers AG, cu sediul în Erlangen, companie cotată la bursa din Frankfurt, Germania (SHL), este pionerul inovaţiilor în domeniul asistenţei medicale pentru toată lumea, oricând, oriunde. În calitate de lider de piaţă în domeniul tehnologiei medicale, Siemens Healthineers şi subsidiarele sale regionale îşi dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse şi servicii cu aplicaţii susţinute de inteligenţă artificială şi de oferte digitale, cu rol determinant astăzi pentru diagnosticarea şi tratarea pacienţilor. Serviciile şi soluţiile Siemens Healthineers oferă furnizorilor de servicii medicale posibilitatea de a-şi îmbunătăţi capacităţile de îngrijire eficientă şi de calitate, în special în domeniul imagisticii şi a terapiilor minim invazive, asistate AI. Siemens Healthineers derulează activităţi în peste 180 de ţări şi are activitate directă în alte peste 70 de ţări. În 2023, Siemens Healthineers a avut circa 71.000 de anagjaţi în întreaga lume şi a generat venituri de circa 21,7 miliarde euro la nivel global.