Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti, Centru de excelenţă medicală dedicat în totalitate pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare, continuă procesul de extindere şi anunţă noi investiţii în infrastructura spitalicească. Angiomedica a primit undă verde de la Ministerul Sănătăţii pentru înfiinţarea unui compartiment de Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI), modificare finanţată din surse proprii.
Noua unitatea ATI va avea o suprafaţă de 47 metri pătraţi, cu o capacitate de 4 paturi. Pe lângă lucrările la amenajarea noii unităţi ATI, proiectul vizează şi achiziţionarea de echipamente medicale de ultimă generaţie pentru dotarea secţiei: rampe pentru distribuirea gazelor medicale, monitoare funcţii vitale, aparat RX mobil etc.
”Ne bucurăm să anunţăm că am primit aprobare de la Ministerul Sănătăţii pentru începerea lucrărilor de extindere Terapie Intensivă. Este un proiect necesar pentru a creşte adresabilitatea, în contextul în care toate datele arată o cerere crescută pentru serviciile medicale pe care le oferim, în special procedurile chirurgicale. Începem acum cu acest nou Compartiment ATI şi planul este ca în maxim doi ani să avem o sală de microchirurgie, să extindem cu noi specialităţi Ambulatoriu, respectiv de Medicină Internă, Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice şi să dezvoltăm şi partea de imagistică medicală. Prin aceste investiţii volumul de servicii va creşte cu 50%”, afirmă Cecilia Covrig, Preşedintele Consiliului de Administraţie a Spitalului de Boli Cardiovasculare Angiomedica din Bucureşti.
Încă de la deschidere, în anul 2017, Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica s-a dezvoltat de la an la an, în 2023 fiind estimate venituri de 4 milioane euro. Deja după primul trimestru al anului s-a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri de peste 35% (comparativ cu primul trimestru din 2022) şi o creştere a profitului net de +12%, spitalul ajungând la 60 de angajaţi şi 25 medici colaboratori. Anul trecut, în 2022, numărul de spitalizări a înregistrat o creştere de peste 52%, iar numărul de pacienţi trataţi în ambulatoriu a crescut cu peste 13%.
În prezent, Angiomedica are o suprafaţă de 2.600 mp, două săli de operaţie, şase cabinete medicale în ambulatoriu şi o capacitate de 26 paturi de spitalizare continuă , de zi şi de terapie intensivă.
Despre Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica
Înfiinţat în 2017, în Bucureşti, Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica este centru privat acreditat grad II de către AMNCS şi dedicat pacienţilor cu afecţiuni cardiovasculare din România şi din străinătate. Specializat în cardiologie clinică şi intervenţională, proceduri endovasculare, chirurgie minim-invazivă cardiovasculară, aritmologie şi electrofiziologie, de-a lungul anilor Angiomedica a devenit unul din liderii de pe piaţa serviciilor medicale dedicate patologiilor cardiovasculare.
Spitalul de Boli Cardiovasculare Angiomedica este recunoscut şi pentru mai multe premiere naţionale: primul laborator de cateterism privat din România (Clinica Angiomed, actualmente Spital), prima operaţie de bypass vascular pentru arterita Takayasu (2020), prima intervenţie pentru extirparea unei tumori gigant (30 cm lungime si diametru de 10 cm) la un pacient cu leiomiosarcom endovascular (2021).