Spitalul Regina Maria Cluj a obţinut cea mai prestigioasă şi riguroasă acreditare internaţională de sănătate – JCI pentru siguranţa, eficienţa şi precizia actului medical în beneficiul pacientului.
Regina Maria devine, astfel, singura reţea privată de sănătate din România cu 4 acreditări JCI, celelalte 3 fiind dobândite pentru Maternitatea Băneasa din Bucureşti, Ponderas Academic Hospital şi Laboratorul Central, toate obţinând un grad de conformitate de 98%.
Joint Commission International este lider mondial în acreditările internaţionale de sănătate, iar pentru obtinerea certificării au fost evaluate 240 de standarde de calitate şi peste o mie de indicatori individuali. Aceşti indicatori vor fi reevaluaţi periodic, pentru a confirma recurent conformitatea normelor.
„Obţinerea certificării JCI atestă alinierea Spitalului Regina Maria Cluj la cele mai înalte norme internaţionale în sănătate şi le confirmă pacienţilor preocuparea noastră constantă pentru siguranţa şi acurateţea actului medical. Investim în mod continuu în cele mai noi tehnologii medicale şi în pregătirea personalului medical pentru a face faţă tuturor schimbărilor şi pentru accesul rapid al pacienţilor la evaluarea stării de sănătate”, a declarat Ioana Cucerzan, Directorul Spitalului Regina Maria Cluj.
Spitalul Regina Maria Cluj – un pilon al excelenţei medicale pentru comunitate
Pentru pacienţii din Cluj şi din regiune, acreditarea JCI a spitalului înseamnă respectarea unor cerinţe exigente privind siguranţa pacientului, eficienţa şi precizia actului medical,alinierea procedurilor şi echipamentelor la cele mai înalte standarde de calitate utilizate în Europa şi o rată scăzută de complicaţii.
„O astfel de acreditare nu este doar o realizare remarcabilă, ci şi o confirmare a angajamentului nostru constant faţă de excelenţă în domeniul serviciilor medicale. Este o dovadă a muncii asidue şi a dedicării întregii echipe, care lucrează zi de zi pentru a asigura cele mai bune îngrijiri pacienţilor noştri, de la momentul în care pacientul are prima interacţiune cu echipa şi până la momentul recuperării şi întoarcerii acestuia acasă, în siguranţă.”, a explicat dr. Corina Lucaci, Director Departament Calitate în cadrul Spitalului Regina Maria Cluj.
Inaugurat în luna martie 2019, Spitalul Regina Maria Cluj a devenit o unitate medicală cu o importanţă regională semnificativă, având peste 300.000 de pacienţi investigaţi în ambulatoriile spitalului, aproape 10.000 de intervenţii chirurgicale realizate şi peste 5.500 de copii născuţi în maternitate. Construit pe o suprafaţă de 7.000 mp şi 5 etaje, spitalul are 14 cabinete medicale în ambulatorii, 3 camere de gardă pentru copii, adulţi şi obstetrică-ginecologie, 5 săli de operaţie şi 2 săli de naştere. Printre cele mai remarcabile realizări ale spitalului se numără deschiderea Centrul de Fertilitate şi FIV care poate ţine pasul cu orice laborator performant, în ultimul an înregistrând o rată de 43,5 %, dar şi înfiinţarea departamentului de Chirurgie Robotică, în care medici cu expertiză operează cu ajutorul tehnologiei de vârf – Robotul Da Vinci XI şi soft-ul Synapse 3D.
Datorită specialiştilor cu expertiză medicală dovedită, în cadrul spitalului au fost dezvoltate şi alte 2 centre de diagnostic şi tratament care oferă pacienţilor cele mai bune soluţii terapeutice la nevoile lor: Centrul de Patologie Tiroidiană şi Centrul de Patologie a Sânului.
Despre Reţeaua de Sănătate REGINA MARIA
Reţeaua de sănătate REGINA MARIA este lider în calitatea serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deţine patru spitale cu acreditări internaţionale. Prin cele 22 de acreditări deţinute – o performanţă unică în Europa Centrală şi de Est, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelenţa medicală şi siguranţa îngrijirii pacienţilor.
În ultimul deceniu, peste 800.000 de recenzii au fost acordate de pacienţi medicilor REGINA MARIA, printr-un sistem unic de acordare a feedback-ului, ajungând astfel la o medie de 9,56 la nivelul Reţelei.
Reţeaua este, totodată, lider în digitalizarea sănătăţii în România - aplicaţia medicală REGINA MARIA fiind cea mai descărcată şi utilizată aplicaţie de acest tip, cu peste 1,6 milioane de conturi de pacienţi.