Consumul frecvent de proteine ​​vegetale, asociat cu un risc mai mic de deces

Consumul frecvent de proteine ​​vegetale, asociat cu un risc mai mic de deces

Oamenii care mănâncă mai multe proteine ​​vegetale au o speranţă de viaţă mai mare decât cei care obţin mai multe proteine ​​din carne, sugerează un studiu japonez.

Cercetătorii au analizat aproape 71.000 de adulţi japonezi de vârstă mijlocie pentru o perioadă medie de aproape două decenii. Comparativ cu persoanele care au consumat cea mai mică cantitate de proteine ​​vegetale, participanţii care au consumat cea mai mare cantitate au avut un risc cu 13% mai mic să moară în timpul studiului şi cu 16% mai mic de a muri din cauze cardiovasculare.

"Studiile anterioare au descoperit un consum mai mare de proteine ​​animale este asociat cu boli cronice crescute şi mortalitate, în timp ce un consum mai mare de proteine ​​vegetale este asociat cu un risc mai mic, dar majoritatea acestor studii au fost efectuate în populaţii occidentale, în care consumul de proteine ​​animale este mult mai mare decât proteinele vegetale ", a spus dr. Frank Hu, preşedinte al departamentului de nutriţie de la Harvard T.H. Chan School of Public Health din Boston, citat de Reuters.

Proteina animală nu a părut să influenţeze longevitatea în studiu, au raportat cercetătorii pe 26 august online în JAMA Internal Medicine.

În general, în perioada studiului au murit 12.381 de persoane, inclusiv 5.055 de victime cauzate de cancer, 3.025 de boli cardiovasculare, 1.528 de boli de inimă şi 1.198 din cauza bolilor cerebrovasculare.

Concluziile cercetării arată că persoanele care au înlocuit doar 3% din carnea roşie cu proteine ​​vegetale au avut un risc cu 34% mai mic să moară din orice cauze, cu 39% mai mic de a muri de cancer şi cu 42% mai mic să moară de boli de inimă în timpul studiului.

În cazul persoanelor care au înlocuit doar 4% din carnea procesată din dieta lor cu proteine ​​vegetale rezulatele cercetării arată că au avut un risc general mai mic de deces cu 46% şi cu 50% mai mic de muri din cauza cancerului.

Când oamenii mănâncă mai multe alimente cu proteine ​​vegetale, cum ar fi nucile, soia şi lintea, există o îmbunătăţire semnificativă a factorilor de risc cardiovascular, cum ar fi lipidele sanguine, tensiunea arterială şi greutatea corporală, se mai arată în concluziile studiului.

Aceste alimente vegetale conţin nu numai proteine, dar şi alte substanţe nutritive benefice, cum ar fi grăsimile sănătoase, vitaminele anti-oxidante, minerale şi fitochimice.

viewscnt